ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η μέρα που ξημέρωσε βρίσκει στην ευρωπαϊκή ήπειρο γκρίζες, εμπόλεμες ζώνες. Ο πόλεμος δεν απεφεύχθη, όμως για την ειρήνη ποθούν οι λαοί και για αυτήν πρέπει να συνεργαστούν τα κράτη.
Ο διπλωματικός αγώνας για τη διακοπή της ρωσικής επίθεσης στην ουκρανική εδαφική ακεραιότητα πρέπει να επιταχυνθεί, βασιζόμενος στην εφαρμογή του διεθνούς δικαίου.
Όσο, συνεχίζουν οι εικόνες αποκλεισμού της Μαριούπολης, τόσο η αγωνία μας μεγαλώνει για τις ελληνικές οικογένειες των χωριών της περιοχής, τόσο επιβάλλεται κι η ελληνική πολιτεία να διασφαλίσει την παραμονή ή την ομαλή απομάκρυνσή τους.
Οι αρνητικές επιπτώσεις στην ενέργεια δεν άργησαν να φανούν. Το πετρέλαιο ξεπέρασε τα 100 δολάρια το βαρέλι, τα διεθνή χρηματιστήρια κατακρημνίζονται, ενώ η τιμή του φυσικού αερίου από τα 88 Ευρώ/MWh στα 120 Ευρώ.
Ο κ. Μητσοτάκης αξιοποιεί επικοινωνιακά όσα λαμβάνουν χώρα διεθνώς για να δικαιολογήσει την ουσιαστική ανυπαρξία, εδώ και τουλάχιστον 8 μήνες, του αρμόδιου Υπουργού του.
Η παραπλάνηση του ελληνικού λαού μπροστά στην τεράστιες υπερτιμολογήσεις που φτάνουν στον τελικό καταναλωτή, πέφτει εύκολα στο κενό.
Ο αφοπλισμός των μονάδων λιγνίτη που επέλεξε συνειδητά η ΝΔ έχει προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις στην αύξηση των τιμών της ΔΕΗ, μετά και την εφαρμογή του σχεδίου ιδιωτικοποίησής της, ενώ παράλληλα επέφερε και την ολική αδυναμία εναλλακτικών επιλογών της χώρας μας για τη συγκράτηση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Η αναθεώρηση αυτής της πολιτικής γίνεται τώρα, ακόμα πιο επιβεβλημένη παρά τις μεγάλες δυσκολίες που υφίστανται στις μονάδες αυτές.
Η κατάσταση που δεν γνωρίζουμε πόσο θα κρατήσει απαιτεί τη συνεχή επαγρύπνηση της κυβέρνησης και τον επαρκή σχεδιασμό, τώρα πριν να είναι αύριο αργά.
  • Αλέξανδρος Αυλωνίτης Βουλευτής Ν. Κέρκυρας | Αν. Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ