ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Συνάντηση εργασίας για τα επικείμενα έργα συντήρησης του ναού και του κωδωνοστασίου της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού, με την συμμετοχή της Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών και Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων Κατερίνας Μοθωναίου, του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων κ. Θεμιστοκλή Βλαχούλη, του ζακυνθινής καταγωγής Αναπληρωτή Καθηγητή της Σχολής Πολιτικων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ) κ. Χαράλαμπου Μουζάκη και του εφημερίου του ως άνω Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτη π. Σεραφείμ Κονίδη.
 
Η συνάντηση εργασίας έρχεται μετά την προ ημερών επίσκεψη του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Μνημείων στη Ζάκυνθο, και ιδιαίτερα σε ιστορικούς χώρους και μνημεία που χρήζουν τεχνικής στήριξης, όπως το κωδωνοστάσιο του Ιερού Ναού Φανερωμένης, στην πόλη της Ζακύνθου.
 
Ο κ. Βλαχούλης ενημερώθηκε οτι την απαιτούμενη μελέτη συνένταξε δωρεάν ο κ. Μουζάκης και η οποία θα κατατεθεί συντομα προς έγκριση προς έγκριση από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ) και ακολούθως θα συνταχθούν τα τευχη δημοπράτησης και η πρόταση χρηματοδότησης από το ΕΣΠΑ.
Διαβεβαίωσε οτι θα παρέχει κάθε δυνατή στήριξη καθόσον πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο διατήρησης και ανάδειξης ενός ιστορικού μνημείου υπό του σεισμού και του πυρός του 1953 καταστραφέντος ξακουστού εις την Ορθοδοξία Ναού της Φανερωμένης πόλεως Ζακύνθου.