ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το Θέατρο τση Ζάκυθος ξεκινάει, από την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου, στον Αυριακό, παραστάσεις με τη γνωστή κωμωδία του Ιταλού συγγραφέα Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω».


Πρόκειται για ένα έργο, που, με σατιρικό τρόπο, περιγράφει τις συνθήκες που χαρακτηρίζουν κάθε οικονομική κρίση και λέει ξεκάθαρα τις αλήθειες που διαμορφώνουν τη ζωή μας. Ο Ντάριο Φο, σαν κατ’ εξοχήν στρατευμένος συγγραφέας, χρησιμοποιεί τη σάτιρα σαν όπλο για να φωτίσει τις αιτίες που προκαλούν την κρίση και να συμβάλλει έτσι στη συμμετοχή του θεατή απέναντι σ’ αυτές.

Μέσα από μια ιστορία με ξεκαρδιστικές καταστάσεις, όπου επινοούνται άπειροι τρόποι διακωμώδησης της εξουσίας και όσων υποτάσσονται σε αυτήν, ο σημερινός θεατής ανακαλύπτει τι συμβαίνει στην καθημερινότητά του και οδηγείται, μέσα από πολλά γέλια, σε σκέψεις αλλαγής της. Ο Ντάριο Φο, με πολύ έξυπνο τρόπο, έχει στήσει μια κοινωνική σάτιρα αποδεκτή πλατειά από τα λαϊκά στρώματα, που μέσα από την ουσιαστική ψυχαγωγία, τους δίνει τη δυνατότητα να σκεφτούν πώς θα αλλάξουν τη ζωή τους.

Πρόκειται για μια απλή, αλλά ταυτόχρονα και μεγαλοφυή σύλληψη, που κατατάσσει το συγγραφέα στην κατηγορία των μεγάλων καλλιτεχνών του πλανήτη.

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός ότι, παρ’ ότι δε ‘χωράει’ στα μέτρα του συστήματος, έχει βραβευτεί με βραβείο Νόμπελ λογοτεχνίας.

Η παράσταση ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Κώστα Καποδίστρια και σκηνικά Νίκης Πέρδικα, ενώ τους ρόλους ερμηνεύουν οι επαγγελματίες ηθοποιοί Γιώργος Βούτος, Παναγιώτης Κοντοσταυλάκης, Γιώργος Μαυρίας, Διονυσία Ξένου και Αγγελική Σούλη.

Επίσης, στην παράσταση συμμετέχει σε ειδική εμφάνιση ο Διονύσης Λυμούρης. Οι παραστάσεις ξεκινάνε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου στον Αυριακό και θα συνεχιστούν για κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Ώρα έναρξης: 9 μ.μ.

Κρατήσεις θέσεων στο τηλέφωνο: 26950 61884