ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Από την Παρασκευή 20 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 29  Αυγούστου , εκτός Δευτέρας Τρίτης το Θέατρο τση Ζάκυθος φιλοξενεί στο χώρο του, στο  Κηποθέατρο στον Αυριακό , μια μουσική ζακυνθινή κωμωδία .

Το έργο Ο ΣΠΟΥΡΓΙΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΝΑΡΙΝΙ του Νίκου Γεωργάνου γνωστού και ως Καστρινού από την συγγραφή της σατιρικής ποίησης του, αποτελεί μία σύγχρονη εκδοχή της μεγάλης πορείας του είδους, που κατά καιρούς έχει δώσει εξαιρετικά δείγματα γραφής.
Η Πορεία της σατιρικής ποίησης στη Ζάκυνθο είναι πολύ μεγάλη κι έχει βαθιές ρίζες.
Στο ξεκίνημα της είναι σαφώς επηρεασμένη από το πνεύμα της Αναγέννησης και ιδιαίτερα από τη λαϊκή εκδοχή του. Από τον τρόπο δηλαδή που αυτό είχε περάσει στα πλατιά  λαϊκά στρώματα των κοινωνιών που εμφανίστηκε.

Στη Ζάκυνθο που έγινε η πρώτη αστική επανάσταση στην Ευρώπη (Ρεμπελιό των Ποπολάρων) αυτό το πνεύμα βρήκε πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί και χρησιμοποιήθηκε σαν μέσο αντίστασης απέναντι σε κάθε είδους καταπίεση.
Είτε στις λαϊκές ομιλίες συλλογικής γραφής, είτε σε έργα επωνύμων ποιητών,
οπως οι: Ρούσμελης, Κουτούζης, Γουζέλης, Τσακασιάνος, Μισοπούλης για να αναφερθούμε μόνο σε εκλιπόντες,προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
Πολλοί είναι και οι σημερινοί σύγχρονοι ποιητές που συνεχίζουν αυτήν την παράδοση.

Ανάμεσα τους ξεχωριστή θέση κατέχει και ο Νίκος Γεωργάνος που αποτελεί αστείρευτη πηγή έκφρασης με ιδιαίτερη ματιά πάνω στις σημερινές συνθήκες.
Αν και ο μύθος του έργου που θα δείτε σήμερα ανάγεται σε περασμένες εποχές η οπτική είναι εντελώς σύγχρονη. Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Ζακυνθινού που πούλησε σε έναν Κεφαλλονίτη έναν σπουργίτη για καναρίνι κι εκείνος τον πλήρωσε με ψεύτικα λεφτά

Το ΘΕΑΤΡΟ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ μέσα στους στόχους του έχει την ανάδειξη του Ζακυνθινού παραδοσιακού Θεάτρου και των χαρακτηριστικών που το προσδιορίζουν.
Έτσι κάθε χρόνο στο προγραμματισμό μας συμπεριλαμβάνουμε μία παράσταση από το αντίστοιχο είδος.
Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που φέτος φιλοξενούμε το έργο του Καστρινού που είναι από τους πρώτους συνεργάτες μας.(1982)