ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Την Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιούνται εκδηλώσεις για την ηρωική Ζακυνθινή συμμετοχή αλλά και των άλλων Επτανήσιων, όπου μαζί με τους Κρήτες, συνέβαλαν καθοριστικά στη νικηφόρα Ναυμαχία της Ναυπάκτου, τον Ιούνιο του 1571, η οποία έλαβε χώρα έξω από τη Ζάκυνθο.
Για τον εορτασμό της ημέρας  θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:
  1. Επίσημη Πανηγυρική Δοξολογία στις 10.30 π.μ. στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ.κ. Διονύσιος Δ΄, με το ιερατείο της πόλης.
  2. Εκφώνηση του Πανηγυρικού της ημέρας.
  3. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων.
Στις παραπάνω εκδηλώσεις, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σε συνδιοργάνωση με το «Μιλάνειο» Ναυτικό Μουσείο και τη συμμετοχή του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, καλούνται να παρευρεθούν: οι ΠΟΛΙΤΕΣ και οι ΑΡΧΕΣ σύμφωνα με την καθιερωμένη τάξη, εφαρμόζοντας το σύνολο των μέτρων αποφυγής μετάδοσης του κορωνοϊού covid-19, όπως αυτά προβλέπονται στις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού covid-19.
Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την ιεροτελεστία, η Αστυνομική  Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.
Ορίζεται τελετάρχης στο χώρο κατάθεσης στεφάνων ο Ιωάννης Κλάδης Μόρφης,   υπάλληλος της ΠΕ Ζακύνθου.
    Η Αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου                       

        Αικατερίνη Μοθωναίου