ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η «Ημέρα της Αστυνομίας» και η μνήμη του Προστάτη του Σώματος Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου εορτάστηκε σήμερα, Τετάρτη (20-10-2021), στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και τη Λευκάδα.

Ο εορτασμός περιελάμβανε την τέλεση δοξολογίας, σήμερα το πρωί, στην Κέρκυρα στο παρεκκλήσι του Αγίου Αρτεμίου στο Αστυνομικό Μέγαρο, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου (Μώλου) στην Ζάκυνθο και στην Λευκάδα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό όπου αναγνώσθηκε η Ημερήσια Διαταγή του κ. Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ παρατέθηκαν και μικρές δεξιώσεις.

Στις εκδηλώσεις παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών εκκλησιαστικών, πολιτικών, δικαστικών και στρατιωτικών αρχών, εκπρόσωποι τοπικών φορέων και οργανισμών, απόστρατοι και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ενώσεων.     

Στην Κέρκυρα, σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Διευθυντής Ιονίων Νήσων, Ταξίαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος, ενώ μετά τα πέρας της εκδήλωσης, στο γραφείο του, παρουσία και του Διευθυντή Αστυνομίας Κέρκυρας, Αστυνομικού Διευθυντή Ματθαίου Γιαννούλη, παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες σε τρεις Αξιωματικούς, οι οποίοι αποστρατεύθηκαν κατά το τρέχον έτος, σε αναγνώριση του πολυετούς έργου τους σε Υπηρεσίες της Διεύθυνση Αστυνομίας Κέρκυρας. 

Εκδήλωση πρόκειται να πραγματοποιηθεί και στην Κεφαλονιά, την Πέμπτη 21-10-2021 και ώρα 10:30, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αργοστολίου.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, από την 18 έως και σήμερα 20 Οκτωβρίου 2021, πραγματοποιείται εθελοντική αιμοδοσία των αστυνομικών για την ενίσχυση της Τράπεζας Αίματος του Σώματος.