ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 9 Απριλίου στις 20:30. Συμμετέχουν το μεικτό χορωδιακό σώμα και η μαντολινάτα. Συνδιοργάνωση Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, Π.Ε. Ζακύνθου και Δήμος Ζακύνθου.
  • ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
Η Χορωδία Λευκίμμης Κερκύρας ιδρύθηκε το 1988 ως το τυπικό επιστέγασμα μιας αδιάλειπτης πορείας από το μακρινό 1902, όταν ήλθε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, τη νότια κωμόπολη του νησιού, για να διδάξει μουσική, ο κερκυραίος μαέστρος Ευστάθιος Μπάκολης. Κύριος καταστατικός στόχος της Χορωδίας Λευκίμμης είναι η διατήρηση και προβολή της μοναδικής επτανησιακής κληρονομιάς στο χορωδιακό τραγούδι, την καντάδα, που είναι το λαϊκό τραγούδι των επτανήσων. Παράλληλα ένας άλλος στόχος είναι η καλλιέργεια της τετράφωνης λειτουργίας με τη συνοδεία οργάνου, που είναι εξίσου παραδοσιακή έκφραση για τα Ιόνια Νησιά.
Οι στόχοι αυτοί επιτυγχάνονται με τα σχήματα που λειτουργούν εντός της Χορωδίας, που είναι το μεικτό χορωδιακό σώμα καθώς και η μαντολινάτα, όπου τον κύριο ρόλο παίζουν τα μαντολίνα, το κατεξοχήν λαϊκό όργανο, μαζί με την κιθάρα, των επτανήσων.
Η Χορωδία Λευκίμμης έχοντας διανύσει μία υπεραιωνόβια πορεία στη Νότια Κέρκυρα συνεχίζει να προσφέρει στιγμές ανάτασης και πολιτισμού όχι μόνο στην καντάδα αλλά και στο ποιοτικό ελληνικό τραγούδι, ερμηνεύοντας έργα διακεκριμένων συνθετών. Πραγματοποιεί, λοιπόν, καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους συναυλίες τόσο στη Λευκίμμη και γενικότερα την Κέρκυρα όσο και σε όλα τα Επτάνησα και γενικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έτσι έχει εμφανιστεί σε αρκετές πόλεις της Ελλάδας (Χαλκιδική, Βέροια, Κοζάνη, Κόρινθο, Τήνο, Σκύδρα κλπ) ενώ πρόσφατα, το 2013, πραγματοποίησε συναυλία στη Ζάκυνθο προσκεκλημένη από την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου. Το Σεπτέμβριο του 2014 συμμετείχε στο 2ο φεστιβάλ φολκλόρ στην πόλη Νεντέλινο της Βουλγαρίας, τον Μάιο του 2015 συμμετείχε στο 20ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Κεφαλονιάς, που έγινε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς και ήταν αφιερωμένο στη μνήμη του επτανήσιου συνθέτη Σπύρου Μαρκάτου, το Μάρτιο του 2016 συμμετείχε στο δρώμενο του Βενετσιάνικου γάμου στη Ζάκυνθο, τον Ιούλιο του 2016 στις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Προσοτσάνης Δράμας, το Νοέμβριο του 2016 στις εορταστικές εκδηλώσεις των Ιωαννίνων τιμώντας τον κερκυραίο ήρωα ποιητή Λορέντζο Μαβίλη, το Φεβρουάριο του 2017 στην Καβάλα προσκεκλημένη του Ωδείου Καβάλας και τον Ιούνιο 2017 στην Κόνιτσα προσκεκλημένη από την εκεί δραστήρια Κοινωφελή Επιχείρηση. Είναι, επίσης, μέλος της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδος και της Ένωσης Χορωδιών Κερκύρας.
Μαέστροι που έχουν κατά καιρούς υπηρετήσει στη Χορωδία Λευκίμμης, εκτός από τον Ευστάθιο Μπάκολη, είναι οι Βασίλειος Χρυσικόπουλος, Αλέκος Ζερβός, Σπύρος Γαστεράτος, Αντώνιος Ιβάνωφ, Σπύρος Σαμοΐλης, Μαριλένα Ελούλ ενώ σήμερα μαέστρος της Χορωδίας είναι ο Σπύρος Σμοΐλης, Καθηγητής ανώτερων θεωρητικών, πιάνου και σύνθεσης του Δημοτικού Ωδείου Λευκίμμης Κερκύρας.