ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου συμμετέχει φέτος στην πανελλήνια επικοινωνιακή δράση Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές που διοργανώνεται από την Διεύθυνση Αρχαιολογικών Μουσείων, Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του ΥΠ.ΠΟ.Α., στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για σύζευξη της εκπαίδευσης με την Αειφόρο Ανάπτυξη. Με αφορμή τον εορτασμό, την Κυριακή 29 Μαΐου 2022 θα περιηγηθούμε στους ναούς του οικισμού της Μπόχαλης (Παναγία Χρυσοπηγή, Αγία Παρασκευή, Ευαγγελίστρια) και στη συνέχεια στο εσωτερικό του Κάστρου Ζακύνθου, πραγματοποιώντας στάσεις σε επιλεγμένα μνημεία. Η διαδρομή αναδεικνύει την διαχρονική σχέση του σημερινού οικισμού με τον αρχαιολογικό χώρο του Κάστρου και στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού ως προς την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και των μνημείων, καθώς θα υλοποιηθεί σε τοπίο μοναδικού φυσικού κάλλους, με πλούσιο ιστορικό και αρχαιολογικό παρελθόν. Η ξενάγηση στα μνημεία του οικισμού και του Κάστρου θα πραγματοποιηθεί από αρχαιολόγο της Εφορείας.

 

Ημερομηνία εκδήλωσης: Κυριακή 29 Μαΐου 2022

Ώρα εκδήλωσης: 10:30-12:30

Σημείο συνάντησης: Πλατεία Μπόχαλης

 

Επικοινωνία: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ζακύνθου: 2695042714, Αρχαιολογικός χώρος Κάστρου Ζακύνθου 2695048099. E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στο πλαίσιο της ανάγκης περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, θα τηρούνται οι προβλεπόμενες οδηγίες και τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τους επισκέπτες, το προσωπικό και τις εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης του κοινού.