Με αφορμή την εβδομάδα των κινητοποιήσεων μαθητών σε όλο τον κόσμο για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης (20-27 Σεπτεμβρίου), και έχοντας ως σημείο αναφοράς τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 στη Νέα Υόρκη, το WWF Ελλάς μαζί με 31 ακόμα οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών στεκόμαστε στο πλευρό του ελληνικού μαθητικού κινήματος «Fridays For Future Greece » και στηρίζουμε τις δράσεις του.

 

Το διακύβευμα είναι το μέλλον όλων μας. Με σεβασμό στην ανεξαρτησία και θέλοντας να υποστηρίξουμε την πρωτοβουλία των μαθητών σε καλούμε:

  • Αν είσαι γονιός, συγγενής ή φίλη/ος παιδιών που συμμετέχουν στις πρωτοβουλίες, να σταθείς στο πλευρό τους και να συμμετάσχεις στη γενική απεργία της Παρασκευής 27 Σεπτεμβρίου στις 12:00. Έλα στην πλατεία Συντάγματος, για να δηλώσουμε όλοι μαζί πως θέλουμε τώρα γενναίες λύσεις στην κλιματική κρίση.
  • Αν είσαι μαθήτρια ή μαθητής, μπορείς να συμμετάσχεις στη μαθητική απεργία στις 20 Σεπτεμβρίου, αλλά και στη γενική απεργία 27 Σεπτεμβρίου. Ραντεβού στο ίδιο μέρος και την ίδια ώρα (12:00 το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος).

Η κλιματική κρίση είναι η μεγαλύτερη και πιο σύνθετη ανθρωπογενής απειλή που αντιμετώπισε ποτέ ο πλανήτης. Απλά δεν έχουμε την επιλογή να κλείσουμε τα μάτια μας. Δηλώνοντας συμμετοχή στις μαθητικές απεργίες, στέλνεις ένα σημαντικό μήνυμα για δράση στους πολιτικούς της Ελλάδας αλλά και του κόσμου.

 

Μαζί θα είμαστε πολύ περισσότεροι, πολύ πιο δυνατοί.