Σε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι εντυπωσιακοί φοίνικες της Πλατείας Σολωμού και της ευρύτερης περιοχής που κινδυνεύουν να καταστραφούν από το κόκκινο σκαθάρι. Οι  φοίνικες που στολίζουν έως σήμερα την πόλη μας έχουν προσβληθεί από το επικίνδυνο έντομο και ξεραίνονται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο.


Χαρακτηριστικό είναι ότι σήμερα το πρωί, συνεργείο του Δήμου, είχε προχωρήσει στο κόψιμο φοίνικα μπροστά από το κτίριο του Δημαρχείου και όπως όλα δείχνουν το πρόβλημα είναι αρκετά σοβαρό, αφού αρκετοί φοίνικες στην ευρύτερη περιοχή έχουν ξεραθεί και αφαιρεθεί.

Η  ζημιά που έχει προκαλέσει το κόκκινο σκαθάρι , είναι ήδη μεγάλη και θα γίνει  ακόμη μεγαλύτερη, αν δεν ληφθούν έγκαιρα, τα απαραίτητα δραστικά και προληπτικά μέτρα.

Την όλη κατάσταση δυσχεραίνει ο εξαιρετικά δύσκολος εντοπισμός του σκαθαριού και το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η προσβολή έχει επεκταθεί σε όλη την Πόλη μας.

Από πλευράς τους, οι αρμόδιες αρχές παρόλο που έχουν θορυβηθεί από τα κρούσματα, φαίνεται ότι δεν έλαβαν έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα που θα έπρεπε , ώστε να μη μετακινείται το σκαθάρι και να πλήττει τον ένα φοίνικα μετά τον άλλο.

Η ενεργοποίηση τους όμως πλέον αποτελεί επιτακτική ανάγκη , ακόμη κι αν οι  ενέργειες που απαιτούνται είναι δαπανηρές. Στην αντίθετη περίπτωση ο αφανισμός  των φοινίκων είναι  βέβαιος και η εικόνα τους θα υπάρχει σαν ανάμνηση μέσα από φωτογραφίες.