Ο Φορέας Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Ζακύνθου υλοποιεί προγράμματα διαλογής στην πηγή των παρακάτω υλικών:

1. Υλικών συσκευασίας (χαρτί, αλουμίνιο, τετραπάκ, πλαστικές συσκευασίες, γυαλί, μεταλλικά κουτιά)σε συνεργασία με το αντίστοιχο Συλλογικό σύστημα (ΕΕΑΑ). Η συγκέντρωση των υλικών γίνεται σε μπλε κάδους οι οποίοι τοποθετούνται σε οικίες, κοινόχρηστους χώρους και τουριστικές μονάδες, στις οποίες και παρέχεται ειδικό πιστοποιητικό σε δυο γλώσσες για τη συμμετοχή της μονάδας σε εναλλακτική διαχείριση απορριμμάτων.


2. Γυάλινες συσκευασίες, σε συνεργασία με την ΕΕΑΑ. Η συγκέντρωση γίνεται σε ειδικές μεταλλικές καμπάνες, οι οποίες τοποθετούνται σε μπαρ και εστιατόρια.


3. Οικιακών μπαταριών, σε συνεργασία με το συλλογικό σύστημα ΑΦΗΣ, σε ειδικούς κάδους που έχει τοποθετήσει ακι συλλέγει το ίδιο το σύστημα.


4. Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές (τηλεοράσεις, ψυγεία, πλυντήρια, μικροσυσκευές κλπ). Η συλλογή των μικρού μεγέθους συσκευών γίνεται σε ειδικούς πράσινους κάδους, σε καταστήματα ηλεκτρικών ειδών, αλλά και κατόπιν συνεννόησης με το φορέα (φοΔΣΑ).


5. Χρησιμοποιημένες λάμπες όλων των ειδών σε συνεργασία με το συλλογικό σύστημα (ΦΩΤΟΚΥκλΩΣΗ). Η συγκέντρωσή τους γίνεται σε ειδικά καλάθια σε καταστήματα και κατόπιν συνεννόησης με το φορέα.


Σε κάθε περίπτωση, οι δημότες και οι επιχειρήσεις μπορούν να απευθυνθούν στο Φορέα (Σύνδεσμο).

Πληροφορίες:τηλ.2695025300

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.