Σε ανακοίνωση προχώρησε η 6η ΥΠΕ "για την αποκατάσταση της αλήθειας" , όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, σχετικά με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου που προχώρησε σε επίσχεση εργασίας
 Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα
«Εντύπωση μας έχει προκαλέσει η ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων του Γ, Ν. Ζακύνθου, που προχωρά σε επίσχεση εργασίας με σύνθημα «Η θα πληρωθούμε όλοι ή κανένας» , κι αυτό γιατί το ΔΣ του Συλλόγου δεν παρουσιάζει ολοήμερη την πραγματικότητα. Τα  αληθινά γεγονότα είναι:
1) Πράγματι έχει ζητηθεί από το Υπουργείο ανακατανομή κονδυλίων των υπερωριών , έτσι ώστε η αντίστοιχη πίστωση που έχει προϋπολογιστεί για το Κ.Υ. να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο, αφού το Κ.Υ. δεν εφημερεύει και οι εργαζόμενοι σε αυτό πραγματοποιούν τις υπερωρίες τους στο Νοσοκομείο.
2) Η έγκρισή της ανακατανομής αυτής από το Υπουργείο, είναι ζήτημα χρόνου και εφόσον πραγματοποιηθεί- πράγμα βέβαιο – όλοι οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν στο ακέραιο τα δεδουλευμένα.
3) Η παρέμβαση του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ , σε αυτό ακριβώς αποσκοπούσε, δηλαδή μέχρι να καταβληθεί το επιπλέον Κονδύλι, να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι με μία μικρή περικοπή και όχι να πληρωθούν στο ακέραιο οι υπάλληλοι του Νοσοκομείου και οι υπάλληλοι του Κ.Υ. να μείνουν εντελώς απλήρωτοι!!
4)Αυτό αποτέλεσε και την αιτία της κινητοποίησης του Σωματείου,  το οποίο επεδίωκε να μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Κ. Υ. μέχρι την έγκρισή της ανακατανομής, προκειμένου οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου να πληρωθούν στο ακέραιο. Δεν είναι σύμπτωση  το γεγονός ότι η συνέλευση συγκλήθηκε  μόλις διαμηνύσαμε  σε αυστηρό τόνο , ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε.
5) Ως Διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, αποφασίσαμε  να πληρωθούν όλοι οι εργαζόμενοι με μια μικρή περικοπή και ταυτόχρονα ασκούμε κάθε δυνατή πίεση προς το Υπουργείο, προκειμένου να εγκρίνει γρήγορα την ανακατανομή και να προχωρήσει η αποπληρωμή όλου του ποσού.
Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, η Διοίκηση του Σωματείου έχει όμως υποχρέωση να τους ενημερώσει για τα πραγματικά δεδομένα».      

Η παραπάνω ανακοίνωσε της 6ης ΥΠΕ προκάλεσε την αντίδραση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου , όπου απαντώντας στην 6η ΥΠΕ δηλώνουν:

"Με έκπληξη ενημερωθήκαμε για το περιεχόμενο του δελτίου τύπου που εξέδωσε το Γραφείο Διοικητή της 6ης Υ.ΠΕ. με θέμα « Για την αποκατάσταση της αλήθειας ».
Το Δ.Σ. του Συλλόγου με το από 06/08/2015 έγγραφό του , έδωσε την πλήρη εικόνα της πραγματικότητας και επειδή φαίνεται ότι αυτή δεν έγινε κατανοητή, θα την επαναλάβουμε για άλλη μια φορά.
1) Από τον Ιανουάριο του 2015 που εκκρεμούσε το αίτημα του νοσοκομείου μας για μεταφορά συγκεκριμένης πίστωσης από τον προϋπολογισμό της 6ης Υ.ΠΕ. στον προϋπολογισμό του νοσοκομείου, η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ. απασχολήθηκε με αυτό, ουσιαστικά, την ημέρα της επίσκεψης μας εκεί.
Είναι σαφές ότι εάν είχε δείξει ενδιαφέρον και είχε ασκήσει πραγματικά πίεση η Διοίκηση της 6ης Υ.ΠΕ εγκαίρως προς το Υπουργείο, δεν θα φτάναμε σε σημείο να προβούμε σε περικοπή δεδουλευμένων, εκτός και αν βέβαια, επιβεβαιώνεται η άρνηση που έδειξε ο Υποδιοικητής της 6ης Υ.ΠΕ. για την μεταφορά της πίστωσης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιήσει το ποσό που αντιστοιχεί σε εφημερίες και υπερωρίες των υπαλλήλων του πρώην Κέντρου Υγείας Κατασταρίου για τη κάλυψη αναγκών άλλων Κ.Υ. της Περιφέρειας.
2)  Η Γενική Συνέλευση του προσωπικού του νοσοκομείου αποφάσισε α) να προχωρήσουμε σε  επ’ αόριστον επίσχεση εργασίας από την Τετάρτη 05.08.2015 με αφορμή την μη πληρωμή των δεδουλευμένων όλου του προσωπικού β) να μην αποδεχθούμε ουδεμία περικοπή δεδουλευμένων και γ) την άμεση μεταφορά της εν λόγω πίστωσης ώστε να καταστεί δυνατή η πληρωμή των δεδουλευμένων όλων των υπαλλήλων του Κ.Υ. και του νοσοκομείου.
Κ. Διοικητά σίγουρα γνωρίζετε πολύ καλά ως ιατρός, τι σημαίνει περικοπή δεδουλευμένων και μόνο γι’ αυτό το λόγο έπρεπε να είχατε παρέμβει πριν καταρτιστούν τα προγράμματα εφημεριών -  υπερωριών και όχι κατόπιν εορτής να ζητάτε την περικοπή αυτών "