ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Οι εργαζόμενοι του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου καλούμε πολίτες, σωματεία, φορείς, εργαζόμενους δημόσιου και ιδιωτικού τομέα  να στηρίξουν τον αγώνα μας και να συμμετέχουν μαζί μας στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιήσουμε την Τρίτη 05/07/2016 και ώρα 18:30 στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας (πρώην Νομαρχία).

 

Από τις 16/06/2016 βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις με καθημερινές 3ωρες στάσεις εργασίας, συνελεύσεις και πορείες διαμαρτυρίες για να αναδείξουμε τα προβλήματα υποστελέχωσης και υποχρηματοδότησης που χρονίζουν και που συνεχώς αυξάνονται.

Η σοβαρότητα των προβλημάτων αυτών έχει να κάνει με τη μερική αναστολή των κανονικών αδειών του νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού. Τμήματα και κλινικές με πληρότητα 100% λειτουργούν πλέον κάτω από το όριο ασφαλείας όπως ακτινολογικό, εργαστήρια, ΜΤΝ, πλυντήρια και καθαριότητα με μια μόνο εργαζόμενη το κάθε τμήμα, η καρδιολογική κλινική με την μονάδα εμφραγμάτων,  η χειρουργική και ορθοπεδική κλινική όπου συστεγάζονται,  η μαιευτική κλινική και το μαιευτήριο που καλύπτονται με ένα άτομο σε απογευματινή και νυχτερινή βάρδια. Καθώς και τα επείγοντα τα οποία αυτή την δεδομένη χρονική στιγμή δέχονται το μεγαλύτερο όγκο περιστατικών λόγω της τουριστικής περιόδου.

Το Νοσοκομείο, διανύει μια από τις χειρότερες περιόδους του και χωρίς προοπτική  βελτίωσης άμεσα. Η υποστελέχωση αποτελεί πραγματικό πρόβλημα και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην υποβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας. Ο λαός της Ζακύνθου αλλά και οι επισκέπτες του νησιού μας διαπιστώνουν καθημερινά τον γολγοθά του προσωπικού προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον όγκο των ασθενών, που δυστυχώς λόγω της οικονομικής κρίσης έχει αυξηθεί αρκετά. Από τη μεριά μας σαν εργαζόμενοι με τις στάσεις εργασίας δεν έχουμε σκοπό να ταλαιπωρήσουμε τον κόσμο αλλά να τον ευαισθητοποιήσουμε και να ενωθούμε όλοι σε ένα κοινό μέτωπο για να απαιτήσουμε το αυτονόητο "ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ". Γιατί κακά τα ψέμματα, όταν ο υπάλληλος του χώρου υγείας δεν έχει την υγεία του, δεν θα την έχουν ούτε οι ασθενείς του. Οι υπάλληλοι αναγκάζονται να δουλεύουν με ένα ή κανένα ρεπό, χωρίς άδεια και οι συνεχόμενες εναλλαγές του ωραρίου εργασίας τους δεν τους δίνουν χρόνο για ξεκούραση. Πρέπει να απαιτήσουμε όλοι την άμεση πρόσληψη προσωπικού στο Νοσοκομείο μας και να αφήσουμε στη άκρη τις μικροπολιτικές που όλα αυτά τα χρόνια σαν λαό μας έχουν πάει πολύ πίσω. Η Υγεία σαν αγαθό είναι για όλους και όχι μόνο για τους εργαζόμενους του Νοσοκομείου.

Ελπίζουμε αυτή τη φορά να εισακουστούμε και να ευαισθητοποιηθούν όλοι οι φορείς και πολίτες της Ζακύνθου.

Το Νοσοκομείο και οι εργαζόμενοι ζητάμε την βοήθεια όλων σας.

 

Τρίτη 05/07/2016 και ώρα 18:30 στο κτίριο της Αντιπεριφέρειας (πρώην Νομαρχία).