ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Δήλωση Πολάκη:  «Τα χειρουργεία από αύριο Πέμπτη 23/03/2017  θα ανοίξουν και θα λειτουργήσουν Προοδευτικά»

Σχεδόν τέσσερις ώρες διήρκεσε η σύσκεψη ,κλεισμένων των θυρών,  του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, κ.Παύλου Πολάκη, με την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου και το επιστημονικό προσωπικό. Αξίζει να σημειώσουμε ότι κατά την διάρκεια της συνεδρίασης ,δεν έλειψαν οι εντάσεις  και οι … αντιπαραθέσεις,   και μάλιστα πολλών ντεσιμπέλ, ανάμεσα στον κ. Πολάκη και  την επιστημονική ομάδα του Νοσοκομείου.

Αμέσως μετά και κατά την έξοδο του, από την σύσκεψη, προχώρησε σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, επισημαίνοντας …

«Το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ένα πραγματικό κόσμημα, είναι ένα σύγχρονο νοσοκομείο με πολλές υποδομές, με επάρκεια ιατρικού προσωπικού και ότι ελλείψεις υπάρχουν από το υπόλοιπο προσωπικό θα τις καλύψουμε… Εμείς ως κυβέρνηση κάναμε στο νοσοκομείο Ζακύνθου αυτά που κάναμε και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αυξήσαμε τον προϋπολογισμό του περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ από το γενικό λογιστήριο του κράτους και φέτος πήρε και 750.000 χιλιάδες ευρώ από την χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ… Όσο αφορά το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί με το θλιβερό περιστατικό που έγινε τέλη Νοεμβρίου και όλη την διαδικασία που έγινε μετά έχω να πω επίσημα σε συνεννόηση με την επιστημονική επιτροπή και της διοίκηση του νοσοκομείου ότι ολοκληρώθηκαν όλοι οι έλεγχοι ασφαλείας για να μπορέσει να γίνει ασφαλής επανεκκίνηση της λειτουργίας των χειρουργείων. Συγκεκριμένα έγινε, πλήρης έλεγχος και δόθηκε πιστοποίηση υπό την εποπτεία της ΚΤΥΠ, των δικτύων των αερίων, έγινε αντικατάσταση για λόγους ασφαλείας των αναισθησιολογικών μηχανημάτων, έγινε πλήρης αντικατάσταση του φαρμακευτικού υλικού, έγινε έλεγχος στα κλιματιστικά μηχανήματα και στα μηχανήματα αποστείρωσης, έχουν ολοκληρωθεί όλοι οι έλεγχοι έχουν δοθεί οι πιστοποιήσεις και από αύριο, προοδευτικά, το χειρουργείο του νοσοκομείου Ζακύνθου, αρχίζει την λειτουργία του, σε συνεννόηση της διοίκησης με την επιστημονική επιτροπή, μέχρι την ανάπτυξη της πλήρους δυναμικότητας του. Τέλος ανέφερε ότι " με όλο αυτό το πρόβλημα είχε δημιουργηθεί μια δυσπιστία του κόσμου, η οποία πρέπει να αποκατασταθεί, για αυτό και εγώ λέω με τον πλέον επίσημο τρόπο, ότι το νοσοκομείο Ζακύνθου είναι ασφαλές, έχει εξαίρετο επιστημονικό προσωπικό, έχει διοίκηση που έκανε αυτά που έπρεπε και πραγματικά πρέπει να ξεκινήσει την λειτουργία του για να βοηθά τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού.

Πλάνα από την επίσκεψη Πολάκη ,στο Νοσοκομείο Ζακύνθου

Δηλώσεις της κ. Κατερίνας Καμπιώτη, Νοσηλεύτριας και μέλος του δ.σ του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου  αναφορικά με την Καταγγελία, που εγγράφως , παρέδωσε στον Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη.
Προηγούμενο άρθρο :

Το Νοσοκομείο Ζακύνθου επιθεωρεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης

Επίσκεψη στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου πραγματοποιεί από τις 09:00 το πρωί, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας,κ. Παύλος Πολάκης ,προκειμένου να ενημερωθεί για το θέμα των κλειστών χειρουργείων.

Τον αναπληρωτή υπουργό υποδέχτηκαν η διευθύντρια του ιδρύματος Δέσποινα Τσαρίδου και εκπρόσωποι του επιστημονικού προσωπικού, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός επιθεώρησε του χώρους του νοσοκομείου. Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η συνέντευξη τύπου και οι ανακοινώσεις του Υπουργού  για την …. Λειτουργία των χειρουργείων (?  ) …

Ως γνωστόν, τα χειρουργεία παραμένουν κλειστά από τις 2 Δεκεμβρίου του 2016, όταν ασθενής έχασε τη ζωή της συνέπεια ενδονοσοκομειακής λοίμωξης, μετά από χειρουργική επέμβαση ρουτίνας. Το υπουργείο Υγείας διέταξε τη σύσταση ειδικής επιτροπής επαναλειτουργίας των χειρουργείων με συντονίστρια την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας Γεωργία Γερολουκά - Κωστοπαναγιώτου.