ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Υπό τη σκιά των τελευταίων εξελίξεων και την πρόσφατη επίσκεψη στη Ζάκυνθο του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Πολάκη, αναφορικά με την επαναλειτουργία των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου και μετά την δημόσια τοποθέτηση του, για προοδευτική λειτουργία τους, έχοντας μάλιστα τη σύμφωνη γνώμη του επιστημονικού συμβουλίου και της διοίκησης, φαίνεται σήμερα  ότι τα πράγματα παίρνουν άλλη τροπή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ZantePress24, η διοίκηση του Νοσοκομείου ζήτησε προφορικά από το επιστημονικό  προσωπικό, να ξεκινήσουν τα χειρουργεία, χρησιμοποιώντας και τις φιάλες και το δίκτυο οξυγόνου, γεγονός που σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, βρίσκει αντίθετους τους γιατρούς, με αποτέλεσμα να συνεδριάζει  εκ νέου τη Δευτέρα 27/3 το επιστημονικό συμβούλιο, με στόχο την επανεξέταση των νέων, εάν επιβεβαιωθούν εγγράφως, δεδομένων.

Ως γνωστόν ο αναπληρωτής υπουργός υγείας κ.Πολάκης, το επιστημονικό συμβούλιο και η διοίκηση σε κοινή τους απόφαση και με ημερομηνία 24/3,περιγράφουν το  τρόπο επαναλειτουργίας των χειρουργείων σταδιακά και προοδευτικά.

Σε κάθε περίπτωση, το επιστημονικό προσωπικό, είναι εκείνο που γνωμοδοτεί για τη λειτουργία των χειρουργείων και ακολουθεί τα όσα η επιστημονική  επιτροπή Πετρόπουλου και το κεντρικό συμβούλιο υγείας προτείνουν...

Οπότε η οποιαδήποτε άλλης μορφής παρέμβαση δημιουργεί νέες συνθήκες, τέτοιες που μόνο μέσα από τη δικαστική οδό μπορούν να αντιμετωπιστούν.