ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Συνεχίζεται το θρίλερ στο Νοσοκομείο Ζακύνθου...
Με Δελτίο Τύπου , η διοικήτρια του νοσηλευτικού ιδρύματος ,κ.Δέσποινα Τσαρίδου ,κατηγορεί  ευθέως ομάδα γιατρών για απαξίωση του νοσοκομείου και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας με αφορμή την  άρνηση του συντονιστή διευθυντή της Χειρουργικής Κλινικής να πραγματοποιήσει επέμβαση σε ασθενή.
Μετά την διαμάχη  που έχει ξεσπάσει μεταξύ του υπουργείου Υγείας και της ΠΟΕΔΗΝ αναφορικά  με την καταλληλότητα των χειρουργείων του Νοσοκομείου Ζακύνθου, με αφορμή ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις σε ασθενείς, τώρα η κ. Τσαρίδου καταγγέλλει ότι ο διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής δεν επέτρεψε τη διενέργεια επέμβασης σε ασθενή, στις 19 Απριλίου.

Σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η διοικήτρια του Νοσοκομείου Ζακύνθου, η αναγκαιότητα της χειρουργικής επέμβασης αρχικά οδήγησε σε αίτημα διακομιδής, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Πάτρας με το αιτιολογικό της δυνατότητας χειρουργικής αντιμετώπισης του στο νοσοκομείο.
Στην συνέχεια η διοίκηση απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς με προσωπική διοικητική εντολή, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς, «για να λάβει την απάντηση ότι ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση», υποστηρίζει η κ. Τσαρίδου.
Μετά από αυτή την εξέλιξη, η διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, κινητοποίησαν ομάδα χειρουργών από νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι και προσήλθαν εντός ολίγων ωρών για να χειρουργήσουν το περιστατικό. Ωστόσο, ο ασθενής δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε να χειρουργηθεί «λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο», λέει η διοικήτρια.

Συγκεκριμένα,

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ                                                                                                 Ζάκυνθος,  20.04.17

ΔΙΟΙΚΗΣΗ 6ης ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ

ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ- ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ-ΗΠΕΙΡΟΥ & ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ

“ΑΓΙΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ”

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

Ένα ακόμα ολισθηρό και επικίνδυνο βήμα απαξίωσης του Νοσοκομείου  και του Δημόσιου Συστήματος Υγείας πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη  (19/4) με αφορμή την νοσηλεία στην χειρουργική κλινική ασθενούς με ανάγκη επείγουσας χειρουργικής επέμβασης, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκε με ευθύνη του Συντονιστή Διευθυντή της χειρουργικής  κλινικής του Γ.Ν.Ζακύνθου.

 Η αναγκαιότητα της χειρουργικής επέμβασης αρχικά οδήγησε σε αίτημα διακομιδής, το οποίο όμως απορρίφθηκε από τους υπεύθυνους του ΕΚΑΒ Πάτρας με το αιτιολογικό της δυνατότητας χειρουργικής αντιμετώπισης του στο νοσοκομείο μας.

Στην συνέχεια η Διοίκηση του Νοσοκομείου απευθύνθηκε στους εφημερεύοντες χειρουργούς στην βάση προσωπικής διοικητικής  εντολής, προκειμένου να προβούν στη διενέργεια των ενδεδειγμένων ιατρικών πράξεων για την προστασία της υγείας του ασθενούς , στα πλαίσια της επιστημονικής τους ανεξαρτησίας, για να λάβει την απάντηση ότι ο διευθυντής της χειρουργικής κλινικής δεν τους επιτρέπει να πραγματοποιήσουν την επέμβαση. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η Διοίκηση του νοσοκομείου σε συνεργασία με τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας, προκειμένου να διαφυλάξουν την υγεία του ασθενή, κινητοποίησαν ομάδα χειρουργών από νοσοκομείο της Υγειονομικής Περιφέρειας, οι οποίοι και προσήλθαν εντός ολίγων ωρών, στο νοσοκομείο για να χειρουργήσουν το περιστατικό. Τα γεγονότα όμως που είχαν προηγηθεί και το κλίμα αβεβαιότητας και ανασφάλειας που καλλιεργήθηκε οδήγησαν τελικά - αργά το βράδυ - τον ασθενή να δηλώσει ότι δεν επιθυμεί να χειρουργηθεί λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης προς το νοσοκομείο. Είναι σαφές ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας νέας σοβαρής κλιμάκωσης στην προσπάθεια απαξίωσης και δυσφήμισης του νοσοκομείου, καθώς και ενίσχυσης της ανασφάλειας των συμπολιτών μας σχετικά με το ευαίσθητο ζήτημα της δημόσιας υγείας. Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και η Πολιτική Ηγεσία δεν είναι διατεθειμένη να ανεχθούν πλέον αυτή την επικίνδυνη κατάσταση και την μετατροπή του Νοσοκομείου σε κέντρο υγείας.

Παράλληλα θα πρέπει να τονισθεί η σημαντική προσφορά του μεγαλύτερου μέρους του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού, το οποίο κρατά όρθιο το Νοσοκομείο σε αυτές τις δύσκολες στιγμές προκειμένου να εκπληρώσει το δημόσιο χαρακτήρα του και να ανταποκριθεί πλήρως στις ανάγκες του πληθυσμού του Νομού. Ως εκ τούτου η Διοίκηση οφείλει δημοσίως να εκφράσει  τις ευχαριστίες της και να υποσχεθεί ότι θα εξακολουθήσει να είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλλεται για την προστασία της υγείας των πολιτών.

                                                                      Εκ μέρους του Δ.Σ.

                                                                          Η ΔΙΟΙΚΗΤΡΙΑ

                                                                     ΔΕΣΠΟΙΝΑ Κ. ΤΣΑΡΙΔΟΥ