Την ερχόμενη Τετάρτη 26/4/2017 στις 8.30 μμ στην αίθουσα της Περιφέρειας Ζακύνθου καλούνται  τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα στη Ζάκυνθο  καθώς  και το Εργατικό Κέντρο , παραγωγικοί  φορείς  και εκπρόσωποι της Τοπικής  Αυτοδιοίκησης και   ΜΜΕ προκειμένου για να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους των γιατρών και το σύλλογο εργαζομένων στο Νοσοκομείο για το άλυτο ακόμα  πρόβλημα  των χειρουργείων.
«Τα χειρουργεία παραμένουν για πέντε μήνες κλειστά και υπάρχει αδιέξοδο  στη συνεργασία μας με την Διοίκηση του Νοσοκομείου,η οποία  επιμένει να διαχειρίζεται το πρόβλημα αδιαφορώντας για τις προτάσεις μας  και να λειτουργεί έξω   από  επιστημονικές και δεοντολογικές  αρχές που έχουν   διατυπώσει  αρμόδιες  επιτροπές  αλλά και ολόκληρος  ο ιατρικός  κόσμος στο Νησί μας» επισημαίνει  το ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων στο Νοσοκομείο ….
«Η κοινωνία  πρέπει να γνωρίζει. Τα χειρουργεία πρέπει  επιτέλους να  ανοίξουν .Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις δυνατές να υλοποιηθούν σε λίγες μέρες.
 Οι  συλλογικότητες  πρέπει να αναλάβουν  πρωτοβουλίες και δράσεις.
 Οι πολίτες  αλλά και οι επισκέπτες  στη Ζάκυνθο δεν μπορούν άλλο να  παραμένουν  χειρουργικά  ακάλυπτοι  και δικαιούνται  να έχουν πλήρη κάλυψη από το ΕΣΥ» καταλήγει με Δελτίο Τύπου