ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Καταγγέλλουν  την  «επιχείρηση  τρομοκράτησης  και  στοχοποίησης  του  ιατρικού  προσωπικού  και  εργαζομένων  του  νοσοκομείου»
 Ζητούν  την «άμεση ανάκληση των τιμωρητικών  μετακινήσεων  σε  άλλα νοσοκομεία και την αναστολή της χορήγησης υποχρεωτικών αδειών  σε γιατρούς κι εργαζόμενους»
Δηλώνουν διατεθειμένοι  να διεκδικήσουμε  δυναμικά  με νέα  ενημερωτική καμπάνια και κινητοποιήσεις  στο δρόμο …
 
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει τον αγώνα και τις  κινητοποιήσεις   του   Σωματείου   Εργαζομένων,   της   ΠΟΕΔΗΝ   και   της  τοπικής κοινωνίας για  τα χειρουργεία του νοσοκομείου της Ζακύνθου.
Με Δελτίο Τύπου  επισημαίνουν ότι, «Καταγγέλλουμε  την  επιχείρηση  τρομοκράτησης  και  στοχοποίησης  του  ιατρικού  προσωπικού  και  εργαζομένων  του  νοσοκομείου,  από  τη  διοίκηση  του  νοσοκομείου,  την  ΥΠΕ  και  την  ηγεσία  του  Υπουργείου  Υγείας. Ζητούμε την άμεση ανάκληση των τιμωρητικών  μετακινήσεων  σε  άλλα νοσοκομεία και την αναστολή της χορήγησης υποχρεωτικών αδειών  σε γιατρούς κι εργαζόμενους. 
 Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. συνυπογράφει το ομόφωνο  κοινό  ψήφισμα  των  φορέων  της  Ζακύνθου  και  καλεί  την  Κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ  –  ΑΝΕΛ  να  σταματήσει  τις  απαράδεκτες  μεθοδεύσεις  και  να  προχωρήσει  στην  άμεση  επαναλειτουργία  των  χειρουργείων  σύμφωνα  με  τις  προτάσεις  της  επιστημονικής  κοινότητας  και  των  εργαζομένων  του  νοσοκομείου,  προκειμένου  να  διασφαλιστεί  η  μέγιστη  δυνατή  ασφάλεια  τόσο για τους ασθενείς όσο και για τους εργαζόμενους, το οποίο και  είναι  απαίτηση των φορέων του νησιού»
Ακολουθεί το ψήφισμα των φορέων
ΨΗΦΙΣΜΑ
«Εμείς  οι εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων, παραγωγικών φορέων και τοπικής αυτοδιοίκησης  ενημερωθήκαμε  σήμερα με αξιοπιστία από την  Επιστημονική  Κοινότητα του νοσοκομείου μας σχετικά με το πρόβλημα της από πενταμήνου  μη λειτουργίας των χειρουργείων στο νοσοκομείο μας.
Δηλώνουμε την απαίτησή μας να ανοίξουν από σήμερα  (αν είναι δυνατόν) τα χειρουργεία στην Ζάκυνθο, με τρόπο  όμως ώστε να διασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια αλλά και η ελαχιστοποίηση  της  πιθανότητας ανάλογο συμβάν να ξανασυμβεί.
Προτείνουμε να εφαρμοστούν αυστηρά οι προτάσεις του  Επιστημονικού Συμβουλίου  για ασφαλή και προοδευτική επανεκκίνηση των χειρουργείων με την παροχή των αναισθησιολογικών αερίων απευθείας από τις φιάλες δίπλα στον ασθενή και για το πρώτο τουλάχιστον διάστημα, ώστε  να εμπεδωθεί προοδευτικά ξανά η εμπιστοσύνη της κοινωνίας προς το νοσοκομείο μας.
Έτσι  τα χειρουργεία μπορούν να ανοίξουν από αύριο το πρωί.
Εμπιστευόμαστε  την Επιστημονική κοινότητα του νοσοκομείου μας  και θεωρούμε  ότι μόνο με τη σύμφωνη γνώμη της είναι δυνατόν να αποκατασταθεί  η δυσλειτουργία στα χειρουργεία, αξιοποιώντας  με τον καλύτερο τρόπο τις δυνατότητες που δίνει στην κοινωνία μας το νέο υπερσύγχρονο νοσοκομείο μας, που όμως έχει ανάγκη από μεγαλύτερο προϋπολογισμό,  πλήρη στελέχωση  και ετήσιες συμβάσεις συντήρησης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του.
Θεωρούμε απαράδεκτη, προσβλητική για τη δημοκρατία μας και επικίνδυνη για τις τοπικές κοινωνίες,  τη μετακίνηση γιατρών  από άλλα νοσοκομεία, αλλά πολύ περισσότερο την «τιμωρητική»  και «εκφοβιστική»  μετακίνηση πολύτιμων δικών μας γιατρών  σε άλλα νοσοκομεία, που και με δικούς μας αγώνες καταφέραμε να  εργάζονται στο νοσοκομείο μας προσφέροντας υπηρεσίες ανεκτίμητες για την παραμεθόριο και νησιωτική περιοχή μας, που δραστηριοποιείται μάλιστα τόσο έντονα τουριστικά.
Απαιτούμε   να ανασταλούν  τώρα  οι όποιες μετακινήσεις  η οι στοχοποιημένες   «υποχρεωτικές άδειες» άλλων γιατρών με σκοπό την απομάκρυνσή τους από την ενεργό δράση  προκειμένου  οι Διοικούντες να υλοποιήσουν  τα σχέδιά τους.
Δηλώνουμε διατεθειμένοι  να διεκδικήσουμε  δυναμικά  με νέα  ενημερωτική καμπάνια και κινητοποιήσεις  στο δρόμο, όπως άλλωστε κάναμε μαζί με τους εργαζομένους του νοσοκομείου  τα τελευταία  επτά χρόνια, την εύρυθμη και μάλιστα αναβαθμισμένη λειτουργία του νοσοκομείου.»
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.