ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Υπό τη σκιά των τελευταίων τραγικών εξελίξεων που αφορούν την επαναλειτουργία των χειρουργείων της Ζακύνθου, ο γιατρός-ορθοπεδικός, κ.Διονύσης Ακτύπης, μίλησε στο Ιοnianradio.gr,  αναφερόμενος  στην ... "επόμενη μέρα" μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις που πραγματοποίησε στο Νοσοκομείο Ζακύνθου, ο Αναπλ. υπουργός Υγείας κ.Πολάκης, με  γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό και υλικά,  από αλλά Νοσοκομεία και μάλιστα,  με τρεις ασθενείς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν από την Πελοπόννησο.

Ο κ.Ακτύπης ,καλώντας τη Δικαιοσύνη να παρέμβει και να δώσει  λύση στο πρόβλημα που έχει προκύψει προχωρά ακόμη περισσότερο, κατηγορώντας το κ.Πολάκη, για αντιδεοντολογική συμπεριφορά, αλλά,  κυρίως, ότι έχει οδηγηθεί  σε ευθεία παραβίαση άρθρων του Συντάγματος.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ.Ακτύπης, ρωτά με νόημα τον Υπουργό και Βουλευτή Ζακύνθου, κ.Κοντονή…… "Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν διαπίστωσε καμία παραβίαση του Συντάγματος; Νομικά ήταν όλα τέλεια;" 

 Συγκεκριμένα:

«Εμείς καλούμε τη δικαιοσύνη να επέμβει και να διασταυρώσει το τι συμβαίνει. Αυτό λέω εγώ γιατί με ανακοινώσεις στο διαδίκτυο, που κάνουν μέσω fb, υπάρχει πρόβλημα. Πρέπει κάποιος να παρέμβει για να δοθεί ένα τέλος . Υπάρχει μία αντιδεοντολογική συμπεριφορά του κ.Πολάκη, που παραβίασε άρθρο του συντάγματος. Επίσης απαγορεύεται , ιδιώτης γιατρός δε μπορεί να μπαίνει στο Νοσοκομείο, να πετάει το επιστημονικό χειρουργικό και να κάνει σόου.
Η επιτροπή Πέτρου, δεν εξέδωσε πόρισμα και είπε αν ξεκινήσουμε να ξεκινήσουμε με φιάλες. Εμείς είπαμε ότι θα ακολουθήσουμε το πρωτόκολλο Πέτρου, όμως, η διοίκηση διαφώνησε . Στις 2/5 κάναμε επιστημονικό συμβούλιο και είπαμε ότι ξεκινάμε τα χειρουργεία από την επόμενη ημέρα εφόσον μας δώσουν, εγγράφως η διοίκηση,  την εντολή λειτουργίας των δικτύων. Θα πηγαίναμε σύμφωνα και με το πρωτόκολλο Πέτρου, αλλά και  της κας Κωστοπαναγιωτοπούλου ,ήταν η απόφαση που πήραμε σαν επιστημονικό συμβούλιο στις 2/5 και που προφορικά μετέφερε στη διοίκηση ο ιατρός κ.Τουρίκης.
Αντί αυτού, την επόμενη ημέρα, ήρθαν ο κ.Πολάκης και η συνοδεία του, να απαξιώσουν το νοσοκομείο, να αφήσει υπονοούμενα για δολιοφθορά ο κ.Υπουργός και να λειτουργήσουν όπως λειτούργησαν. Καταρρακώθηκε το επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και τα υλικά του νοσοκομείου... αντιεπιστημονικά και αντιδεοντολογικά...
Σαν νοσοκομείο είναι ένα εθνικό σύστημα υγείας και τα αποτελέσματα δεν κρύβονται , μαθαίνονται. Και οι δύο επιτροπές μιλάνε για πρωτοκόλα για προ και μετά εγχειρητικούς ελέγχους και γι αυτό μιλάει η ΠΟΕΔΗΝ για εξαφάνιση των ασθενών. Εννοεί ότι δεν είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρωτόκολλο παρακολούθησης .
έπρεπε για ένα 6μηνο να καταγράφονται τα εργαστηριακά τους. Όλοι οι ασθενείς δεν παρουσιάζουν τα ίδια .
Χειρουργούν , φεύγουν από τη Ζάκυνθο και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι τώρα "θα ξέρετε τι συμβαίνει στη Ζάκυνθο αν συμβεί κάτι". Ο Υπουργός Δικαιοσύνης δεν διαπιστώσει καμία παραβίαση του Συντάγματος; Νομικά ήταν όλα τέλεια; Απάντηση δεν πρόκειται να πάρουμε. Εμείς αυτό που λέμε είναι να διερευνηθούν όλα από τη Δικαιοσύνη.
Εμείς είμαστε υποχρεωμένοι προσπαθώντας να κατοχυρώσουμε την ασφάλεια των ασθενών και ακολουθώντας τα πρωτόκολλα , σιγά σιγά , με προσοχή, βήμα, βήμα να ξεκινήσουμε τα χειρουργεία.
Δεχόμαστε τρομερές πιέσεις στο χώρο του νοσοκομείου. Ο Υπουργός θα πρέπει να βγει να καλύψει το τι συμβαίνει . Αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που έχουν βγει, ή έχουμε πρόβλημα στα εργαστήρια εδώ, ή όντως υπάρχει πρόβλημα.
Χωρίς να το κουκουλώνουν, με ευθύνη , θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν το τι συμβαίνει.
Θα πρέπει να απαντηθούν τα ζητήματα που βλέπουμε τις τελευταίες ώρες»