Την έντονη αντίδραση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Ζακύνθου προκάλεσαν , οι πρόσφατες δηλώσεις του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Ζακύνθου κ.Παύλου Καψαμπέλη, όπου μεταξύ άλλων ζητά την αντικατάσταση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
"Η σημερινή κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει, ούτε συντηρεί «μαγαζάκια» στο χώρο της υγείας. Αντιθέτως τα αποκαλύπτει και τα συντρίβει", απαντά με δελτίο τύπου που εξέδωσε η Ν.Ε., και υπογραμμίζει:

"Με αφορμή πρόσφατες δηλώσεις του στελέχους της Νέας Δημοκρατίας κ. Π. Καψαμπέλη, ο οποίος αναιδέστατα, ανερυθρίαστα και με περίσσιο θράσος, εν είδη Καίσαρα στο χώρο της υγείας στο νησί μας, απειλεί και αξιώνει από την κυβέρνηση ότι

«Ή θα αντικατασταθεί η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου, ή θα αλλάξει όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου»,

υπενθυμίζουμε τα εξής : Η σημερινή κυβέρνηση δεν συγκαλύπτει, ούτε συντηρεί «μαγαζάκια» στο χώρο της υγείας. Αντιθέτως τα αποκαλύπτει και τα συντρίβει (βλ. Ερρ. Ντυνάν).

Επίσης, επειδή η κυβέρνησή μας δεν είναι όπως οι προηγούμενες και δεν την κρατά κανείς, καθιστούμε γνωστό σε όσους έχουν απολέσει την ψυχραιμία τους, ότι ούτε απειλούμεθα, ούτε εκβιαζόμαστε.

Παρόμοιες συστάσεις ας κάνουν σ’ αυτούς «που τους κρατούν». Όχι σε εμάς. Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουν τα ανωτέρω, τόσο καλύτερα γι’ αυτούς".