ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Στο πολύ σοβαρό θέμα που αφορά στην επαναλειτουργία των χειρουργείων της Ζακύνθου, αναφέρθηκε στην εκπομπή Focus  και μετά από σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου Πάνου Χαρίτου, προκαλώντας μάλιστα την έντονη αντίδρασή του, ο αναπληρωτής Υπουργός  Υγείας, Παύλος Πολάκης.
Ενώ επισημαίνει, ότι «πήγαμε κόντρα στο τοπικό παρακράτος το οποίο είχε στηθεί εκεί πέρα για να κουκουλώσει την ιστορία…» δηλώνει χαρακτηριστικά «όταν έχεις να κάνεις με ένα τοπικό παρακράτος μιλάτε για την Ζάκυνθο υποθέτω, πιθανόν και για τη Σαντορίνη…
Όταν είχες έναν τοπικό μηχανισμό που για να καλύψει μια ιστορία που έγινε εκεί… ένα περιστατικό που κατέληξε μετά από κάποιες ημέρες στη μονάδα και με αφορμή αυτό και προκειμένου να καλυφθεί μία κατάσταση εκεί, λέγανε ότι στο κύκλωμα αερίου του Νοσοκομείου Ζακύνθου, ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΟΛΑ, βγάζει υδροκυάνιο, βγάζει τοξικά αέρια, σκορπιούς και σαρανταποδαρούσες και δεν ξέρω κι εγώ τι… Ένα νοσοκομείο, το οποίο παραλάβαμε πριν 4 χρόνια…
Και ελέγξαμε όλα τα δίκτυα από την αρχή, κάθε εκατοστό, ελέγξαμε τα πάντα. Και όμως ο σύζυγος της κυρίας αναισθησιολόγου εκεί, που είχε εμπλακεί στο περιστατικό, και για να καθυστερήσει το πράγμα, δεν άφηνε να ξεκινήσουν τα χειρουργεία…
Λοιπόν επειδή κρινόμαστε για το τι κάνουμε και όχι για το τι λέμε, γι αυτό έβαλα τη μπλούζα και πήγαμε εκεί με έναν συνάδελφο από την Κυπαρισσία, και χειρουργήσαμε μαζί, και αποδείξαμε, ότι είναι μία χαρά το νοσοκομείο, και ασφαλές , και μπορεί όπως το κάνει και σήμερα, να συνεχίζουν τα χειρουργεία, κόντρα στο τοπικό παρακράτος, το οποίο είχε στηθεί εκεί πέρα, που πήγε να κουκουλώσει την ιστορία.
Και θεωρώ ότι πρέπει να μου λέτε μπράβο που είχα τα άντερα να πάω να το κάνω και όχι ποιος είναι ο λόγος, να βάλω τη μπλούζα και να πάω να το κάνω.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ …Ο Π.Πολάκης για τα χειρουργεία της Ζακύνθου - Web tv - ΕΡΤ  -Στο 01:14:12 οι επίμαχες δηλώσεις ...


Ακολουθεί το κείμενο της ΕΡΤ  αναφορικά με την πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Π.Πολάκη στην εκπομπή Focus και στον Δημοσιογράφο Πάνο Χαρίτο.
«Χείμαρρος» ο Πολάκης στο Focus για  ΚΕΕΛΠΝΟ, Novartis
«Φτάνουμε σήμερα στο τέλος ενός δύσκολου δρόμου» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ αναφερόμενος στην ολοκλήρωση μιας δύσκολης διαπραγμάτευσης και ενός συμβιβασμού, ως το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης και το τέλος του προγράμματος.
Ο Παύλος Πολάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να ολοκληρώσει το πρόγραμμα γιατί «ο λαός έβαλε πλάτη». Αυτό που ξεχνάνε Ν.Δ. και ΜΜΕ είναι ότι η συμφωνία που ολοκληρώνεται ήρθε προς ψήφιση στη Βουλή και μετά έγιναν εκλογές, υποστήριξε.
«Αν είχαμε πλήξει τους πιο αδύναμους θα είχαμε πέσει» η κυβέρνηση επιχείρησε να κάνει αναδιανομή από τα πιο πλούσια στα πιο αδύναμα οικονομικά στρώματα. Τα πλεονάσματα πιάνονται διότι παράγεται παραπάνω πλούτος και έχει πάρει μπρος η οικονομία. Ενδεικτικό είναι ότι η ανεργία έχει ρεκόρ πτώσης από το 27,5% στα 20%. Αυτά τα 7% σημαίνουν ότι ο κόσμος αυτός βρήκε δουλειά, καταναλώνει και επιτεύχθηκε η άνοδος της οικονομίας. Ο άλλος λόγος που βγαίνουν τα πλεονάσματα είναι ότι δεν κλέβουμε εξήγησε ο αναπλη. υπουργός Υγείας.
«Σαφώς και υπάρχει ένας αριθμός συμπολιτών μας που δυσκολεύονται να πληρώσουν τους φόρους τους οπότε μετά τα μνημόνια πρέπει να οργανωθεί η ανακούφιση των στρωμάτων που σήκωσαν πολύ βάρος στις πλάτες τους» υποστήριξε. Στόχος της κυβέρνησης είναι να διαμορφωθεί ένα άλλο κράτος. Υπό συνθήκες κινδύνου όμως το πρώτο που κάνεις είναι να πατήσεις στα πόδια σου. Η απουσία φορολογικών μηχανισμών ελέγχου είναι ενδεικτικό του τι επικρατούσε τόσα χρόνια.
Σήμερα είναι υπό αμφισβήτηση οι πολιτικές της λιτότητας που οδήγησαν στην χρεοκοπία πολλές χώρες του Νότου. Το 2018 δεν είναι 2015 είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας ότι τότε ήμασταν πολύ αδύναμοι. Επιπλέον σήμερα η Ευρώπη έχει αλλάξει.
Ο κ. Πολάκης τόνισε ότι αυτά τα τρία χρόνια λειτουργούσαμε υπό επιτροπεία ωστόσο κάναμε κάποια πράγματα, ολοκληρώσαμε έργα που για χρόνια παρέμεναν ανολοκλήρωτα και αν το έπραττε για παράδειγμα ο Σαμαράς «θα βαρούσαν οι καμπάνες» στο ΣΚΑΙ. Αν δεν αποδείξουμε ότι κάποια έργα που γίνονται όπως εδώ στη Σύρο. Πραγματοποιήσαμε χρόνια αιτήματα των κατοίκων όπως εδώ στη Σύρο που πλέον γίνονται αεροδιακομιδές.
Η δέσμευση της συμφωνίας για τις συντάξεις είχε παρθεί με την πρόβλεψη του ΔΝΤ, ότι ο ΕΦΚΑ θα έχει έλλειμμα. Φαίνεται όμως ότι ο ΕΦΚΑ αντί για 1,2 δις έλλειμμα θα έχει παραπάνω από 1 δις πλεόνασμα. Άρα; αναρωτήθηκε ο κ. Πολάκης.
Τα τρωκτικά που είχαν δόντι συνέχισαν να κερδοσκοπούν στην κρίση
«Τα τρωκτικά που είχαν δόντι συνέχισαν να κερδοσκοπούν στην κρίση» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης στην ΕΡΤ μιλώντας για το πάρτι στην υγεία.
Ο αν. υπουργός χαρακτήρισε ιστορικής σημασίας τη μεταρρύθμιση που έγινε στη χώρα στο σύστημα υγείας. «Είμαστε η μοναδική χώρα που αποσυνδέει την ασφαλιστική κάλυψη από το δικαίωμα σου όταν έχεις ανάγκη να παίρνεις δημόσια, δωρεάν, έγκαιρη περίθαλψη στις δομές. Ο υπουργός υγείας Ανδρέας Ξανθός και εγώ θα είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό που νομοθετήσαμε» είπε.
Απαντώντας για τα υλικά στα νοσοκομεία είπε ότι υπάρχουν σε αφθονία υποστηρίζοντας ότι όσα ακούγονται προέρχονται από την ΠΟΕΔΗΝ και τον κ. Γιαννακό «όλα είναι ψέματα».
«Το 2014 τα νοσοκομεία έκλεισαν τους απολογισμούς τους με 740 εκ. ευρώ χρέος. Το 2015 αυτό έγινε 930 εκ. Το 2016 είχαμε 35 εκ. πλεόνασμα και το 2017 το αντίστοιχο νούμερο ήταν 370 εκ. ευρώ πλεόνασμα. Αυτά τα στοιχεία δείχνουν την αντιστροφή της εικόνας στα νοσοκομεία. Σήμερα έγιναν 16.500 νέε προσλήψεις στην υγεία όπου οι 8.000 είναι μόνιμες.
Κεντρική πολιτική απόφαση της κυβέρνησης ήταν να ενισχυθεί το σύστημα υγείας. Τέτοια ενίσχυση το ΕΣΥ είχε να τη δει από την ίδρυσή του υπογράμμισε ο κ. Πολάκης.
Μας κουνάν το δάχτυλο και είχαν λάθος 100 μοριοδοτήσεις
Μιλώντας για τις προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ τόνισε ότι «μια συμμορία διαχειριζόταν τα πάντα», εμείς προκηρύξαμε το διαγωνισμό και βάλαμε τα κριτήρια μοριοδότησης του ΑΣΕΠ ώστε οι προσλήψεις να γίνουν με βάση αυτά.
Μετά από καταγγελία έμαθα ότι η βαθμολόγηση που έκαναν στους γιατρούς ήταν με τον παλιό τρόπο». «Μας κουνάν το δάχτυλο οι αλητήριοι ενώ είχαν 100 λάθος μοριοδοτήσεις».
«Προκαλώ τον οποιονδήποτε στην Ελλάδα, απ’ άκρη σε άκρη της χώρας πει για έναν για όλους αυτούς τους 16.500 διορισμούς ότι προσλάβαμε γιατρούς με τον ίδιο τρόπο που έκαναν παλιά, θα παραιτηθούμε εγώ και ο Ανδρέας» είπε χαρακτηριστικά.
Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με το θάνατο της μικρής Μελίνας, όπου η ξαδέρφη του υπουργού κρίθηκε ότι έχει ευθύνες ο κ. Πολάκης είπε κατηγορηματικά: «Αν η ξαδέρφη μου ευθύνεται θα πληρώσει και αναρωτήθηκε «υπάρχει οικογενειακή συνευθύνη στην άσκηση της ιατρικής;»
Ωστόσο δεν παρέλειψε να ασκήσει δριμεία κριτική στους «πληρωμένους δολοφόνους του Πρώτου Θέματος , οι οποίοι για να χτυπήσουν εμένα πολιτικά κατακρεούργησαν την ξαδέρφη μου».