• «… τώρα πια όσο κι αν φωνάζει ο κλέφτης, ο νοικοκύρης δεν φοβάται»
 
Ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου , κ. Διονύσης Καρδιανός - Μπούκιος , με αφορμή τον κίνδυνο να  κλείσει η  παιδιατρική  κλινική  του νοσοκομείου Ζακύνθου , προέβη  σε μια άκρως  επικριτική ανακοίνωση,  με  ιδιαίτερα αιχμηρά σχόλια  για τον Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Σταύρο Κοντονή και την Κυβέρνηση .
Συγκεκριμένα ,
«Αντί να απολογηθούν και να ζητήσουν συγγνώμη, για το κατάντημα στο οποίο έφεραν το νοσοκομείο Ζακύνθου, οι ανίκανοι και βουτηγμένοι στο ψέμα, γνωστοί σε όλους σέμπροι και κρατικοδίαιτοι διορισμένοι κομματικοί υπάλληλοι του, επίσης τσακωμένου με την αλήθεια και για λίγο ακόμα βουλευτή Σταύρου Κοντονή, κουνάνε και το δάχτυλο.
  Αντί να απολογηθούν για την διάλυση της Παιδιατρικής, η οποία αντί για 4 γιατρούς έχει… κανέναν, αντί να απολογηθούν γιατί ενώ ήξεραν για το πρόβλημα τουλάχιστον από τον Απρίλη που υποβλήθηκαν οι παραιτήσεις των τελευταίων 2 παιδιάτρων, δεν έκαναν απολύτως τίποτα, αντί να απολογηθούν γιατί δεν αναπληρώνεται, έστω και μία θέση, από τον ήδη διορισμένο γιατρό του ΠΕΔΥ, όπως προβλέπεται, αντί να απολογηθούν για την ανικανότητά τους και για το ρήμαγμα της Δημόσιας Υγείας, έχουν το θράσος να κάνουν και τους τιμητές.
  Δυστυχώς γι΄αυτούς, όποιος αναγκάζεται να περάσει την πόρτα του νοσοκομείου καταλαβαίνει τι συμβαίνει. Ας απολογηθούν λοιπόν κι ας αφήσουν τους θεατρινισμούς, τα πυροτεχνήματα και τις φωνές, γιατί τώρα πια όσο κι αν φωνάζει ο κλέφτης, ο νοικοκύρης δεν φοβάται.
Διονύσης Καρδιανός Μπούκιος
Πρόεδρος ΝΟΔΕ Ζακύνθου»