ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

  • «Για ακόμη μια φορά αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα και οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το νησί από την έλλειψη υποδομών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Άμεση παρέμβαση του βουλευτή του Κ.Κ.Ε. Γιώργου Λαμπρούλη και της υποψήφιας Περιφερειάρχη  Ιονίων Νήσων , Αλεξάνδρας Μπαλού,  προς τον Υπουργό Υγείας κ. Ξανθό, με αφορμή την καταγγελία του Εργατ/κού Κέντρου Ζακύνθου, που 2 ασθενείς χρήζουν ανάγκης μεταφοράς σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας αλλά παραμένουν εγκλωβισμένοι στο Νοσοκομείο Ζακύνθου.
Η έλλειψη κρεβατιών ΜΕΘ σε όλη τη χώρα και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες στο νησί δεν επέτρεψαν τη μεταφορά διά θαλάσσης, είτε με εναέρια μέσα.
Για ακόμη μια φορά αναδεικνύονται τα σοβαρά προβλήματα και οι τεράστιες ελλείψεις που αντιμετωπίζει το  νησί από την έλλειψη υποδομών στο Νοσοκομείο Ζακύνθου .
Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, πλήρως εξοπλισμένη εδώ και 6 χρόνια, παραμένει κλειστή λόγω μη στελέχωσης της από εξειδικευμένο προσωπικό με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές .
Ακόμη σοβαρό είναι το ζήτημα της ύπαρξης ενός μόνου ασθενοφόρου για να καλύψει τις ανάγκες  μεταφοράς ασθενών σε όλο το νησί .
Για αυτή την κατάσταση στις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού οφείλεται η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και οι μειωμένοι προϋπολογισμοί βάση των μνημονιακών νόμων που έχουν ψηφίσει όλα τα άλλα κόμματα στη Βουλή.
Ζητάμε:
             Άμεση λειτουργία  της ΜΕΘ Ζακύνθου
             Στελέχωση του ΕΚΑΒ στη Ζάκυνθο
             Χρηματοδότηση των Νοσοκομείων από των κρατικό προϋπολογισμό με σκοπό την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών.
 
 Από την Τ.Ε.