ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Το ακτινοσκοπικό μηχάνημα C-arm παραδόθηκε σήμερα το πρωί,Παρασκευή 20 Μαρτίου,στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου. Ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου κ. Διονύσης Ακτύπης βρέθηκε στο χώρο του Νοσοκομείου, όπου μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό παρέλαβε το υπερσύγχρονο και απαραίτητο για τη λειτουργία των ορθοπεδικών χειρουργείων μηχάνημα. Πρόκειται για ένα μηχάνημα το οποίο αποτελεί δωρεά του γνωστού Έλληνα επιχειρηματία Αθ. Μαρτίνου. Ο κύριος Μαρτίνος, ασμένως δώρισε στο Νοσοκομείο μας το σχετικό μηχάνημα, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε από τονBουλευτή, το κλείσιμο των χειρουργείων της ορθοπεδικής και την συνακόλουθη ταλαιπωρία των ζακυνθινών πολιτών.  

Το ακτινοσκοπικό μηχάνημα C-arm παρέχει υψηλή ποιότητα απεικόνισης, σεrealtimeχρόνο διευκολύνοντας σημαντικά το έργο του εκάστοτε χειρουργού, ενώ παράλληλα αυξάνει τις πιθανότητες επιτυχίας των σχετικών χειρουργικών επεμβάσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοσοκομείο Ζακύνθου διέθετε αντίστοιχο μηχάνημα, το οποίο, όμως, λόγω παλαιότητας, δεν λειτουργούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα, καθιστώντας έτσι αδύνατη τη διεξαγωγή χειρουργικών επεμβάσεων του τμήματος της ορθοπεδικής. Αυτός είναι, άλλωστε, και ο λόγος που ένα μεγάλο ποσοστό των συμπολιτών μας, αλλά και των επισκεπτών του νησιού μας αναγκάζονταν να ταξιδέψει προκειμένου να υποβληθεί σε οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση ορθοπεδικής φύσης.

   Ωστόσο από σήμερα χάρη στις παρεμβάσεις του Βουλευτή αλλά και στην πολύτιμη βοήθεια του κυρίου Μαρτίνου, τα χειρουργεία της ορθοπεδικής θα λειτουργήσουν ξανά, ενώ θα περιοριστεί σημαντικά η ταλαιπωρία των Ζακυνθινών πολιτών.