ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχετικά με δημοσίευμα που έγινε σήμερα 19/02/2021 με θέμα τις «αντοχές του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου» σχετικά με την αύξηση των θετικών κρουσμάτων covid-19 σε υγειονομικούς, ως Σύλλογος Εργαζομένων σας αναφέρουμε τα εξής: 

  • Μόλις εντοπίστηκαν τα κρούσματα στους συναδέλφους, με ταχείς ρυθμούς έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες για την ασφάλεια των εργαζομένων αλλά και των ασθενών όπως μοριακό τεστ, προβλεπόμενη καραντίνα και φυσικά αντικατάσταση τους, όπως προβλέπουν τα πρωτόκολλα.
  • Τα κρούσματα στον αριθμό ήταν επτά (7) και ένα (1) από το συνεργείο καθαριότητας σε σύνολο εργαζομένων τριακοσίων σαράντα (340) περίπου. Σήμερα, τα κρούσματα έχουν σχεδόν μηδενιστεί και οι περισσότεροι έχουν επιστρέψει στην εργασία τους.
  • Επομένως, δεν τίθεται θέμα -όπως αναφέρει το δημοσίευμα- επικίνδυνης κατάστασης στο νοσηλευτικό ίδρυμα.
  • Όσον αφορά για τον έλεγχο του προσωπικού έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί σε λίγες ημέρες, έτσι ώστε να είναι όλοι ασφαλείς. Είναι ευρέως γνωστό ότι το νοσοκομείο μας διαθέτει μοριακό αναλυτή για covid-19 όπου σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δίνεται το αποτέλεσμα.
  • Αξιοσημείωτο είναι ότι το Σωματείο Εργαζομένων καταβάλλει μεγάλο αγώνα που αφορά την κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων σε ιατρικό προσωπικό και πάνω σε αυτό υπάρχει μια σημαντική εξέλιξη: προκήρυξη επτά (7) κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού.

Σημαντικό αυτές τις δύσκολες στιγμές για το βάρος που σηκώνει το Σύστημα Υγείας και κατ’επέκταση εμείς οι υγειονομικοί, θα ήταν η υγεία να μείνει εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να παλέψουμε για πιο ουσιώδη διεκδικήσεις όπως: η ένταξη μας στα Βαρέα και Ανθυγιεινά, η Μονιμοποίηση Εκτάκτων και ο Χαρακτηρισμός των θανάτων συναδέλφων από  κορονοϊό ως εργατικό ατύχημα. Το νοσοκομείο μας παραμένει ασφαλές, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας.  

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                            Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΣ ΠΕΤΡΟΣ                          ΚΑΡΑΠΑΝΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ