ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Είσαι εξοπλισμένη με το ιδανικό μαγιό, έχεις ετοιμάσει βαλίτσες και… νοκ νοκ, ήρθε η περίοδος. Πριν αναρωτηθείς με την τύχη σου, σκέψου λογικά. Τίποτα δεν μπορεί να σε σταματήσει από το κολύμπι. Μπορεί οι πόνοι της περιόδου να δοκιμάσουν τα νεύρα σου, όμως, θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις ατέλειωτο κολύμπι στα νερά του νησιού που επέλεξες.

Κι αν αναρωτιέσαι πώς θα κολυμπήσεις με περίοδο, τότε μην ανησυχείς. Θα σου λύσουμε αμέσως κάθε απορία.

  1. Όχι, δεν κινδυνεύεις από μόλυνση

Σε περίπτωση που είσαι κάθετη στο σενάριο βουτιάς στη θάλασσα λόγω φόβου για μόλυνση, θα πρέπει να απομακρύνεις τον φόβο αυτόν. Το νερό της θάλασσας δεν εισέρχεται στον κόλπο, ακόμα κι αν έχεις μεγάλη ροή αίματος. Είτε έχεις περίοδο, είτε όχι, κινδυνεύεις από μόλυνση μόνο αν μετά το κολύμπι καθίσεις χωρίς πετσέτα στην άμμο ή σε βότσαλα.

  1. Το ταμπόν είναι φίλος μας

Αν έχεις σκοπό να βουτήξεις και όχι να κάνεις ηλιοθεραπεία, τότε θα πρέπει να προτιμήσεις το ταμπόν έναντι της σερβιέτας. Η σερβιέτα, όσο απορροφητική είναι με την περίοδο σου, τόσο απορροφητική είναι και με το νερό. Συνεπώς, βουτώντας με σερβιέτα, αποκτάς μέσα από το μαγιό σου μία πάνα.

Το ταμπόν από την άλλη, εμποδίζει την έξοδο του αίματος από τον κόλπο, αφού το απορροφάει εντός του. Επίσης, δεν κινδυνεύει να αποκαλυφθεί, ό,τι μαγιό κι αν φοράς. Σε περίπτωση που δεν έχεις ξαναβάλει, «προπονήσου» από το σπίτι για να γνωρίζεις εκ των προτέρων πώς θα το εφαρμόσεις. Μην ξεχνάς να αλλάζεις το ταμπόν με το που βγαίνεις από τη θάλασσα, και ανά τέσσερις ώρες γενικότερα.

  1. Οι πόνοι της περιόδου θα μειωθούν

Κι αν δεν σε πείσαμε μέχρι τώρα, είναι ώρα να χρησιμοποιήσουμε το καλύτερο επιχείρημα. Οι πόνοι που φοβάσαι ότι θα σε ταλαιπωρήσουν στις διακοπές σου θα μειωθούν με φυσικό τρόπο.Λόγω των ενδορφινών που απελευθερώνονται από την άσκηση (δηλαδή το κολύμπι), έχεις ένα φυσικό παυσίπονο που λειτουργεί αυτόματα ενάντια στους πόνους σου. Το ζεστό νερό της θάλασσας σε αναζωογονεί και δεν αποτελεί πρόβλημα για τη ροή της περιόδου σου.

Αν πάλι, τα νερά είναι κρύα, δεν έχεις παρά να επιλέξειςεσύ αν αισθάνεσαι άνετα να κολυμπάς εντός τους. Από άποψης περιόδου, τίποτα δεν μπορεί να σε εμποδίσει.

Αυτό το καλοκαίρι, λοιπόν, αν οι διακοπές σου σε πετύχουν με περίοδο, μην κρυφτείς στην ξαπλώστρα πίσω από ένα βιβλίο. Φόρα το αγαπημένο σου μαγιό, εξοπλίσου με αρκετά ταμπόν, και απόλαυσε το θαλασσινό νερό στο σώμα σου. Δεν υπάρχει τίποτα πιο φυσικό αυτό, και το ίδιο ισχύει και για την περίοδό σου.