Υπάρχουν μερικά αντικείμενα που χρειάζεστε αμέσως μόλις φέρετε το μωρό σας στο σπίτι από το νοσοκομείο. Στην πραγματικότητα, πιθανότατα δεν θα καταφέρετε να βγείτε από το νοσοκομείο χωρίς αυτά τα αντικείμενα. Έτσι, πριν φύγετε από το νοσοκομείο, φροντίστε να έχετε αυτά τα 7 βασικά βρεφικά εφόδια:
  1. Κάθισμα αυτοκινήτου
Δεν θα μπορέσετε να φύγετε από το νοσοκομείο χωρίς ένα από αυτά. Είναι πολύ σημαντικό να επιλέξετε ένα κάθισμα αυτοκινήτου που είναι ασφαλές και θα διαρκέσει καθ' όλη τη διάρκεια της βρεφικής ηλικίας του παιδιού σας. Υπάρχουν πολλά καθίσματα αυτοκινήτου στην αγορά που μπορούν να μετατραπούν σε καροτσάκι ή ακόμη και σε καρεκλάκι. Διαπιστώσαμε ότι αν είχαμε ένα μετατρέψιμο κάθισμα αυτοκινήτου, δεν θα χρειαζόταν να ανησυχούμε για το αν θα έπρεπε να πακετάρουμε έναν επιπλέον μεταφορέα για το παιδί μας όταν πηγαίναμε σε μέρη, επειδή θα μπορούσε να κάθεται στο κάθισμα αυτοκινήτου του και θα μπορούσαμε απλώς να το κυλήσουμε σαν καροτσάκι.
  1. Καροτσάκι
Ένα καροτσάκι είναι ένα άλλο αντικείμενο που είναι ιδανικό για να χρησιμοποιείτε όταν πηγαίνετε οπουδήποτε με το μωρό σας. Εάν το κάθισμα αυτοκινήτου σας δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως καροτσάκι, τότε φροντίστε να αγοράσετε ένα ξεχωριστά. Πραγματικά δεν χρειάζεστε κάτι φανταχτερό για αυτό το αντικείμενο, αλλά είναι σημαντικό για την άνεση τόσο για εσάς όσο και για το παιδί, οπότε επιλέξτε με σύνεση!
  1. Τσάντα πάνας
Δεν χρειάζεται να είστε μητέρα για να ξέρετε ότι ένα μωρό χρειάζεται ΠΟΛΛΕΣ πάνες. Έτσι, είναι σημαντικό να έχετε μια στιβαρή, ανθεκτική τσάντα πάνας με πολλές τσέπες και χώρο για να αποθηκεύετε πάνες, μωρομάντηλα, μπιμπερό και άλλα.
  1. Παρακολούθηση μωρού
Ένα baby monitor είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να παρακολουθείτε το μικρό σας όταν κοιμάται ή παίζει σε άλλο δωμάτιο. Σας επιτρέπει να μείνετε απασχολημένοι με άλλα πράγματα, ενώ μπορείτε να ελέγχετε το παιδί σας ανά πάσα στιγμή.
  1. Προμήθειες σίτισης
Τα βρέφη συνήθως τρώνε κάθε δύο ή τρεις ώρες, οπότε είναι χρήσιμο να έχετε μερικά μπιμπερό στο χέρι και λίγη φόρμουλα ή μητρικό γάλα στο ψυγείο. Μην εκπλαγείτε αν το τάισμα με μπιμπερό σας φαίνεται αμήχανο στην αρχή - χρειάζεται εξάσκηση! Και φυσικά μην ξεχάσετε τις σαλιάρες!
  1. Ρούχα.
Τα μωρά μεγαλώνουν γρήγορα, οπότε δεν χρειάζεστε πολλά ρούχα σε νεογέννητα μεγέθη - λίγα αρκούν μέχρι το μωρό σας να είναι έτοιμο για μεγαλύτερα ρούχα (συνήθως μέσα σε λίγες εβδομάδες).
  1. Κούνια
Το μωρό σας θα περάσει τον περισσότερο χρόνο του στην κούνια κατά τους πρώτους μήνες, οπότε η άνεση, η ασφάλεια και η φορητότητα είναι σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να αναζητήσετε όταν κάνετε τις αγορές σας. Μην αμελήσετε να προσθέσετε πάντες κούνιας για μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση.