Τα φαινόμενα κατά τόπου θα είναι έντονα, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία - Περαιτέρω ενίσχυση των νοτιάδων στο Αιγαίο.
Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται σήμερα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, με τα δυσμενή καιρικά φαινόμενα να πλήττουν τη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο αλλά και περιοχές της Πελοποννήσου και της Κεντρικής Ελλάδας.
Παράλληλα, αναμένεται και περαιτέρω ενίσχυση των νοτιάδων στο Αιγαίο, ενώ τα φαινόμενα κατά τόπου θα είναι έντονα, κυρίως στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο και στη Δυτική Μακεδονία.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 8 έως 20 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 20 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 15 έως 22 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 15 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 23 βαθμούς Κελσίου.
Στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο, οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ. Στο Νότιο Αιγαίο θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι και από τα βόρεια θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση.
Παροδικές νεφώσεις, με πιθανότητα ψιλόβροχου μετά το μεσημέρι κυρίως στα νότια, περιμένουμε σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ, με μικρή εξασθένηση το βράδυ.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές ή καταιγίδες μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, με σημαντική εξασθένηση το βράδυ.
 
Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ για την Κυριακή:
Αττική
Καιρός: Αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7, πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και αργότερα πιθανώς καταιγίδες.
Άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: θα χαρακτηριστεί από νεφώσεις με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα ξεσπάσουν αρχικά στη δυτική Μακεδονία, οι οποίες πιθανώς να είναι ισχυρές και σταδιακά και στις υπόλοιπες περιοχές.
Άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο
Καιρός: Αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές.
Άνεμοι: θα πνέουν νοτιοδυτικοί 6 με 7 και από το απόγευμα και από τα βόρεια δυτικών διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: προβλέπονται νεφώσεις, παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και στη Θεσσαλία πιθανότητα για σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
 Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.
Άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στις βόρειες Κυκλάδες 7 και πιθανόν τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 15 έως 23 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: αναμένονται λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες, με σποραδικές βροχές.
Άνεμοι: θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 και στα βόρεια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: θα κυμανθεί από 16 έως 22 βαθμούς Κελσίου.
 πηγή:protothema.gr