ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Η Λέσχη «ΓΕΡΑΝΟΣ» και η Ένωση  Ζακυνθίων Αθήνας, παρουσίασαν  στο Πολεμικό  Μουσείο στην Αθήνα μια ξεχωριστή βραδιά για το μοσχονήσι του Ιονίου.

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε, (ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα με πρόσθετες καρέκλες και ορθίους) στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου το Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016 μια ξεχωριστή συναυλία με τίτλο: "Η Ζάκυνθός μου" αφιερωμένη αποκλειστικά στη Ζάκυνθο, την Υλήεσσα του Ομήρου, ή τη Φλωρεντία της Ανατολής κατά τους Διονύσιο Ρώμα και Ντίνο Κονόμο.

Ο κόσμος άρχισε να συρρέει από τις 18.30 και η προσέλευση ήταν τέτοια που και δύο φορές μεγαλύτερη να ήταν η αίθουσα πάλι θα γέμιζε ασφυκτικά.  Οι θεατές χειροκροτούσαν ενθουσιασμένοι σε κάθε μουσική εκτέλεση και στο τέλος έφευγαν συγκινημένοι δίνοντας συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες και στους διοργανωτές ευχόμενοι να επαναληφθεί και να επακολουθήσουν και άλλες τέτοιες υπέροχες βραδιές που ανυψώνουν τον πολιτισμό και εξυμνούν τη Ζάκυνθο.

Ήταν μια μαγική βραδιά, ένα μουσικό ταξίδι γεμάτο ποίηση, μελωδία και νοσταλγία.
Ο Γιάννης Παντάκης με τις υπέροχες μελωδίες του και τις εξαιρετικές διωδίες μας ταξίδεψε σε δρόμους ξεχασμένους σε περασμένες εποχές και αγαπημένες θύμησες. 
Η Ανδριάνα Λυκούρεση και ο Βασίλης Χριστοδουλόπουλος με τις υπέροχες φωνές τους μας ξενάγησαν με το λόγο των ποιητών σε εικόνες και τόπους μαγικούς του νησιού μας που δεν πρέπει να ξεχνάμε.

Η βραδιά  αυτή θα είναι σημείο αναφοράς για τους Ζακυνθινούς που ζουν στην Αθήνα για πάρα πολλά χρόνια, όχι μόνο γιατί συνάντησαν το τόπο τους μέσα από τα τραγούδια της αλλά γιατί μελοποιούνται ξανά Ζακυνθινοί ποιητές παλαιότεροι αλλά και σύγχρονοι όπως η  Λενέτα Στράνη, η Διονυσία Μούσουρα και η Φραντζέσκα Κολυβά.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο βουλευτής Ζακύνθου και Υφυπουργός Αθλητισμού κος Σταύρος Κοντονής, πρόσωπα των γραμμάτων και τεχνών κα έστειλε χαιρετισμό ο Δήμαρχος Ζακύνθου κος Παύλος Κολοκοτσάς.