Ελεύθερη θα είναι η είσοδος για το κοινό στην εκδήλωση που διοργανώνεται από τον Ροταριανό Όμιλο Ζακύνθου σε συνεργασία με το Δήμο, και η οποία είναι ένα αφιέρωμα στον πολυγραφότατο λογοτέχνη, Γρηγόριο Ξενόπουλο. 
Ο τίτλος της συγκεκριμένης εκδήλωσης είναι "Γρηγόριος Ξενόπουλος-Ο μεγάλος Ζακύνθιος λογοτέχνης-66 χρόνια από τον θάνατό του" και θα λάβει χώρα το Σάββατο 30 Ιανουαρίου και ώρα 19.30 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Γυμνασίου.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, ομιλία από την κ. Ρουκανά-Αμπελά για το έργο του Ξενόπουλου, οι κ.κ. Τάκης Πετρόπουλος και Μπάμπης Σούλης θα διαβάσουν Ξενόπουλο, ενώ η ορχήστρα "Αλέγκρο Ντι Τζάντε" θα καλύψει το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, υπό τη διεύθυνση του κ. Κώστα Μεϊντάνη.
Να σημειωθεί ότι ο Δήμος Ζακύνθου έχει δώσει μεγάλη βαρύτητα στην Ξενοπούλειο Παιδική Βιβλιοθήκη, η οποία λειτουργεί άψογα και έχει αναβαθμίσει την περιοχή της Φανερωμένης.
Τέλος, έχει συγκροτηθεί η πολιτιστική επιτροπή του Δήμου, η οποία άμεσα θα συνεδριάσει και στόχος είναι μέσα σε αυτή να συμμετέχουν άνθρωποι των τεχνών και των γραμμάτων, που αποδεδειγμένα έχουν αφήσει το στίγμα τους στον πολιτισμό του νησιού μας.