Αγαπητοί φίλοι, O πολιτιστικός σύλλογος «Η Γκιόστρα της Ζακύνθου-Giostra di Zante» και φέτος κατά την διάρκεια του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος από 17/6 έως και 19/6 θα παρουσιάσει το δρώμενο της Γκιόστρας (έφιπποι αγώνες δεξιοτεχνίας).
Στην φετινές εκδηλώσεις για ακόμη μια φορά θα συμμετέχουν μαζί μας όλα τα Ιόνια Νησιά καθώς και ομάδες του εξωτερικού από Ιταλία και Σαν Μαρίνο. Ένα δρώμενο, που γίνεται αποκλειστικά και μόνο στην Ζάκυνθο, με κυρίαρχο στόχο την ανάπτυξη του νησιού μας. Εδώ και μία δεκαετία, πιστοί στην προσπάθειά μας ν’ αναβιώνουμε το συγκεκριμένο δρώμενο, το οποίο γινόταν στο νησί μας από τα μέσα του 17ου αιώνα , με συνέπεια, σοβαρότητα και ποιότητα, πιστεύουμε ότι συμβάλλουμε στην πολιτιστική ανάπτυξη του νησιού μας , συντηρούμε την ιστορική μνήμη και ταυτόχρονα δίνουμε ώθηση στην οικονομική ανάπτυξη και τουριστική προβολή του τόπου μας. Καταλήγοντας, επισημαίνουμε ότι διαφαίνεται καθαρά, ότι η Γκιόστρα της Ζακύνθου δεν έμεινε απλά ένα δρώμενο αλλά έχει καταστεί «φορέας ένωσης και ανταλλαγής» πολιτισμού καθώς και «φορέας» προώθησης και προβολής των Νησιών μας!!! Περιμένουμε όλους σας να συμμετέχετε αλλά και να παρακολουθήσετε την Γκιόστρα, μαζί μας!!
Από το Δ.Σ. του συλλόγου
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΓΚΙΟΣΤΡΑΣ ΖΑΚΥΝΘΟΥ 2016
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17/6/ 2016- ΕΝΑΡΞΗ ΓΚΙΟΣΤΡΑΣ Ωρα19:30- Από το πλακόστρωτο της Αλ.Ρώμα (Ανάληψη) θα γίνει τελάλημα με την ακολουθία των ομάδων για την έναρξη της Γκιόστρας Δημαρχείο Ζακύνθου Ώρα: 20:00 Έπαρση σημαιών Ώρα: 20:30 Προκήρυξη της Γκιόστρας Ζακύνθου 2016 Παρουσίαση αντιπροσωπειών Θ’ ακολουθήσει Ζακυνθινή μουσικοχορευτική βραδιά από τους συλλόγους τους νησιού μας.
ΣΑΒΒΑΤΟ 18/6/ 2016-ΠΑΙΔΙΚΗ ΓΚΙΟΣΤΡΑ Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ζακύνθου Ώρα: 11:30 το πρωί Επίσημη υποδοχή των αντιπροσωπειών από Ιταλία, Σαν Μαρίνο και Ιόνια Νησιά από το Δημοτικό Συμβούλιο Ζακύνθου Χαιρετισμοί- Ανταλλαγές δώρων Πλάτωμα Αγίων Σαράντα-πλακόστρωτο Αλ.Ρώμα Ώρα: 19:30 Παρέλαση παιδικών ομάδων των σχολείων και συλλόγων του νησιού μας, με στολές εποχής καθώς και συλλόγων των φιλοξενούμενων ομάδων. Ώρα: 20:15 Διεξαγωγή παιδικής Γκιόστρας Ακολουθούν Επτανησιακοί χοροί και χοροί εποχής από τις ομάδες του Ιονίου και το Σαν Μαρίνο.
ΚΥΡΙΑΚΗ 19/6/ 2016 Πλάτωμα Αγίων Σαράντα-πλακόστρωτο Αλ.Ρώμα Ώρα: 19:00 Η Μεγάλη Παρέλαση όλων των ομάδων της Γκιόστρας (σαλπιστές, τυμπανιστές, σημαιοφόροι, ιππότες, δεσποσύνες κ.α.) θα διασχίσουν τους δρόμους της πόλης με τελικό προορισμό την διεξαγωγή του αγωνίσματος. Απονομή βραβείου στο νικητή!!!! Λήξη Γκιόστρας 2016!!!!!!