ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 Με επιτυχία έληξαν οι εκδηλώσεις για τον επετειακό εορτασμό της ναυμαχίας της Αγκάλης στο Δήμο Δελφών της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας.
Στα πλαίσια του ιστορικού εορτασμού πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του Μουσείου της Πόλης της Ιτέας και του κτηρίου «Κληρονομιά Μερκούρη» όπου άνοιξε της πύλες του για το κοινό με έκθεση ζωγραφικής, με έργα από την πινακοθήκη του «ΜΙΛΑΝΕΙΟΥ»  Ναυτικού Μουσείου Ζακύνθου, του Εθνικού καραβογράφου Αντώνη Μιλάνου και με θέμα «Τα πλοία του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα των Ελλήνων».
Κυρίαρχο θέμα της έκθεσης ήταν το «ΚΑΡΤΕΡΙΑ» το πρώτο ατμοκίνητο πλοίο με κυβερνήτη τον μεγάλο Άγγλο φιλέλληνα Φραγκίσκο Άστιγκς (Hastings), ο οποίος σε ναυμαχία στον Κορινθιακό τραυματίσθηκε και μεταφέρθη εσπευσμένα στη Ζάκυνθο όπου δυστυχώς  απεβίωσε
Παραθέτουμε αποσπάσματα της επιστολής της Αντιδημάρχου Δελφών – Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ. Τριανταφυλλιάς Πιλάλα – Τσακίρη:
«…. Πλήθος κόσμου είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα μεγάλα έργα του εθνικού νηολόγου  και καραβογράφου μας Αντώνη Μιλάνου….
…. Συγκινητικές ήταν οι αντιδράσεις και το ενδιαφέρον των μαθητών από σχολεία της περιοχής που επισκέφτηκαν την έκθεση…»
Μπράβο στους αρμόδιους που είχαν και τις γνώσεις και την ευαισθησία να διοργανώσουν επισκέψεις των σχολείων στην έκθεση δίνοντας την ευκαιρία να γνωρίσει τους αγώνες των Ελλήνων η μαθητιώσα νεολαία.
Παρευρέθησαν ο βουλευτής του Ν. Φωκίδος κ. Ηλίας Κωστοπαναγιώτου, ο Δήμαρχος Δελφών κ. Αθανάσιος Παναγιωτόπουλος, οι οποίοι τέλεσαν τα εγκαίνια του κτιρίου «Κληρονομιά Μερκούρη», η Αντιδήμαρχος Δελφών της Δημοτικής Ενότητας Ιτέας κ. Τριανταφυλλιά Πιλάλα-Τσακίρη, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι,  εκπρόσωποι Γραμμάτων και Τεχνών, καθώς και η Πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Φωκίδος κ. Λαμπρινή Κουφάκη.
Στην Ιστορική επετειακή εκδήλωση συμμετείχαν  τιμητικά οι φιλαρμονικές του Πολεμικού Ναυτικού, Ιτέας και Άμφισσας
Aπό το Μιλάνειο Ναυτικό Μουσείο