ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με υπουργικές αποφάσεις  που σχεδιάζει  το υπουργείο Εργασίας, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μπορέσει να ύπαρξη  μια τελική συμφωνία, σε ότι αφορά τις οφειλές  από 20.000 έως 50.000 ευρώ.
Για την  συμφωνία αυτή  θα βγουν και οι υπουργικές αποφάσεις το αμέσως επόμενο διάστημα από το υπουργείο εργασία  και  από τον υπουργό Οικονομικών για την ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία και το δημόσιο.
Έχουν συμφωνηθεί οι βασικές παράμετροι, και θα υπάρχει ένα σημαντικό κούρεμα προσαυξήσεων της τάξεως του 80%. Η αποπληρωμή θα γίνεται έως 120 δόσεις  και το βασικό κριτήριο για την ένταξη θα είναι ένας έλεγχος βιωσιμότητας που θα βασίζεται σε ένα "κλάσμα" του βασικού χρέους προς το εισόδημα (Βασικό Χρέος/εισόδημα).
Με τον τρόπο που διαμορφώνεται σε ότι αφορά τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία, με τα στοιχεία που υπάρχουν ένα πολύς μεγάλος όγκος οφειλετών θα μπορέσουν να ενταχθούν στην ρύθμιση .Για να γλυτώσουν τα παρατράγουδα των κατασχέσεων από τα ΚΕΑΟ.
Στις ρυθμίσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία, αυτοί που θα μπορούν να υπαχθούν θα είναι :
1.Οι ελεύθεροι επαγγελματίες χωρίς πτωχευτική ικανότητα ( γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί δηλαδή) ανεξαρτήτως ύψους της οφειλής τους,
2.Και οι ελεύθεροι επαγγελματίες με πτωχευτική ικανότητα (έμποροι δηλ. ) είτε χρωστάνε λιγότερο από 20.000, είτε χρωστάνε περίπου το 85% στο Δημόσιο ή στα ασφαλιστικά ταμεία. Για όλους αυτούς θα μπορούν να ενταχθούν στην ρύθμιση  μετά την υπουργική απόφαση που αναμένουμε μέσα στην εβδομάδα. για τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σε αντίθετη περίπτωση εάν δηλαδή έχουμε εμπόρους των οποίων οι οφειλές πάνω από  20.000 θα μπορούν να ενταχθούν στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού, πάλι με τις βασικές παραμέτρους " έλεγχος βιωσιμότητας που θα βασίζεται σε ένα "κλάσμα" του βασικού χρέους προς το εισόδημα (Βασικό Χρέος/εισόδημα)".
Αυτά προς το παρόν μπορούμε να εκμαιεύσουμε από τις δηλώσεις των  κυβερνητικών παραγόντων το Σαββατοκύριακο.