ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73, τα οράματα, οι στόχοι και οι διεκδικήσεις του, ήταν καρπός των αγωνιστικών  παραδόσεων του λαού και της νεολαίας. Αυτός ο ηρωικός ξεσηκωμός αποτελεί με τη σειρά του ορόσημο για το σήμερα και το μέλλον, πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την αξία και την αναγκαιότητα της οργανωμένης πάλης του λαού και της νεολαίας.

 

Παρά τη συνειδητή προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να αλλοιωθούν και να νοθευτούν τα μηνύματα του Νοέμβρη του ’73 και να αποκτήσουν επετειακό χαρακτήρα ώστε να καταστούν ακίνδυνα και χωρίς προεκτάσεις με την πραγματικότητα που βιώνει σήμερα η λαϊκή οικογένεια, η διεκδίκηση για Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία δεν συμβαδίζει με τα μνημόνια και τους «θεσμούς», τα ματωμένα «πλεονάσματα» και τα «κοινωνικά μερίσματα», με την εκπαίδευση που δείχνει την πλάτη της σε χιλιάδες μαθητές και χρόνο με το χρόνο γίνεται οικονομικός βραχνάς για χιλιάδες λαϊκές οικογένειες.     

 

Ειδικά φέτος, στον απόηχο των δεσμεύσεων για τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας  στους ΝΑΤΟικούς σχεδιασμούς για την ευρύτερη περιοχή, η επέτειος του Πολυτεχνείου, αναδεικνύει ακόμη ποιο επιτακτική την ανάγκη να δυναμώσει η λαϊκή πάλη ενάντια στους πολεμικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις. Να δυναμώσουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες. Καμιά ανοχή στα ναζιστικά μορφώματα, στους υμνητές της χούντας, στα κηρύγματα σωβινισμού που καλλιεργούν το μίσος μεταξύ των λαών.

 


Δεν θέλουμε τα παιδιά μας, ούτε και τα παιδιά των γειτονικών λαών, να ζουν υπό την «προστασία» των στρατιωτικών βάσεων και των πυρηνικών όπλων.  Ο λαός μας, ο λαός της Κύπρου, οι λαοί των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής γνωρίζουν από πρώτο χέρι τι πάει να πει «προστασία» από το ΝΑΤΟ.

 

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ζακύνθου καλεί τους συναδέλφους να ανοίξουν θαρρετά το ζήτημα της εξέγερσης του Νοέμβρη του ’73 στις τάξεις, να μιλήσουμε για τα δεινά που προκάλεσε η Χούντα στο λαό, για το βρόμικο ρόλο της στο Κυπριακό, για τους αγωνιστές -επώνυμους και ανώνυμους- που θυσίασαν ακόμα και τη ζωή τους για τα λαϊκά δημοκρατικά δικαιώματα, για τα διδάγματα που είναι επίκαιρα ακόμα και σήμερα.

 

Τέλος καλούμε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να πάρουμε μαζικά μέρος στη συγκέντρωση και την πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Σάββατο 17/11 και ώρα 19.00 στο παλιό Εργατικό Κέντρο.