ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

Η Καρναβαλική Επιτροπή Δήμου Ζακύνθου, συνεδρίασε  την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου και ώρα 7:00μ.μ. στην αίθουσα συνεδριάσεων του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ζακύνθου  μετά από πρόσκληση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Ευάγγελου Σεβαστιάδη με θέμα «Προτάσεις-Προγραμματισμός   Καρναβαλικών Εκδηλώσεων  έτους 2020».

Συζήτησαν θέματα που αφορούν το σχεδιασμό των Καρναβαλικών Εκδηλώσεων, την συντήρηση και βελτίωση του αποκριάτικου υλικού στηριζόμενοι στον εθελοντισμό όλων, πολιτιστικών φορέων και συλλόγων.

Στόχος τους είναι οι δράσεις να έχουν διάρκεια, ποιότητα και να τις αγκαλιάσει το σύνολο των Ζακυνθινών. Σημαντική πρόκληση αποτελεί η καλλιέργεια καρναβαλικής κουλτούρας στους  νέους, πρέπει να περάσει μέσα από τα σχολεία το μήνυμα ότι το Καρναβάλι είναι ευκαιρία για δημιουργική συμμετοχικότητα και διασκέδαση. 

Η ανανέωση της αισθητικής των εκδηλώσεων, η πολιτιστική – καλλιτεχνική έκφραση θα εκφράζει όλους τους κατοίκους, γι αυτό και η έμπνευση, το μεράκι, η αυθεντικότητα, η πρωτοπορία, θα αποτυπωθεί μέσα από την δημιουργική παρουσία των πολιτιστικών συλλόγων και των καρναβαλικών φορέων και θα αποσκοπεί στην συμμετοχικότητα των πολιτών σε όλες τις δράσεις.

Συμφώνησαν ότι στις ήδη υπάρχουσες εκδηλώσεις όπως: Τσικνοπέμπτη, Ομιλίες, Παραδοσιακή Βραδιά, Κόκκινη Νύχτα, Βενετσιάνικο γάμο, πίκολο, Μεγάλη Παρέλαση, Πόβερο κ.λ.π. πρέπει  να ενταχθούν νέες δράσεις, οι οποίες  θα είναι  διαδραστικές για τα παιδιά.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει ελκυστικό το νησί μας την περίοδο των εκδηλώσεων, είναι όταν οι ίδιοι οι πολίτες του τις αγκαλιάζουν με σεβασμό, όταν είναι όμορφες για εμάς τους ίδιους.

 

ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ τα μέλη  της Καρναβαλικής Επιτροπής στην επόμενη συνεδρίαση    στις 24 Οκτωβρίου ημέρα Πέμπτη και ώρα 9:00 μ.μ. στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Ζακύνθου, με θέμα: «Προτάσεις με θεματολογία δράσεων και προϋπολογισμός», καθώς και  όποιοι ενδιαφέρονται  να συμμετέχουν στην Επιτροπή, να καταθέσουν εγγράφως τις προτάσεις τους, στηρίζοντας το θεσμό του Ζακυνθινού Καρναβαλιού.

Η παρουσία νέων μελών στην Επιτροπή είναι αναγκαία για την επιτυχία του.

 

                                                                       

                                                                        Ο Αντιδήμαρχος

 

                                                                      Ευάγγελος Σεβαστιάδης