ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με την αξιολόγηση των μαθητικών ομάδων που μετείχαν στην πιλοτική επικοινωνιακή δράση «AttheSchoolofOpenCohesion-ASOC» από 3μελη επιτροπή αξιολογητών ολοκληρώθηκε η δράση για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων την οποία υλοποίησε η ΕΥΔ Ιονίων Νήσων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση εκπαίδευσης, την Εθνική Αρχή Συντονισμού και την ομάδα ASOCΙταλίας.  Η δράση είχε την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Η τελική κατάταξη των ομάδων ήταν:

  1. Η2Ο ΕXPLORERS (ΕΠΑΛ Αργοστολίου)
  2. CFUBRUSSAILORS (7oΓυμνάσιο Κέρκυρας)
  3. THE TURTLE EXPLORERS (EΠΑΛΖακύνθου)
  4. CASTLEUNITY (1ο ΓΕΛ Λευκάδας)

Με βάση την επιμέρους βαθμολόγηση των αξιολογητών, ο ανταγωνισμός μεταξύ των ομάδων ήταν μεγάλος αφού όλες διακρίθηκαν για την ευρηματικότητα, την ομαδικότητα και τον ενθουσιασμό τους.Πέραν αυτού ωστόσο, όλοι οι μαθητές/τριες θεωρούνται  νικητές  δεδομένου ότι ανταποκρίθηκαν με εξαιρετική επιμέλεια και επιτυχία στις φάσεις του προγράμματος και μάλιστα σε αντίξοες συνθήκες λόγω της πανδημίας Covid-19.

Με την ευκαιρία της λήξης, η ΕΥΔ Ε.Π. Ιονίων Νήσων εκφράζει τα συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες της σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες των ομάδων που έλαβαν μέρος καθώς και στους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους, στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων για την υποστήριξη και συνεργασία της από την αρχή του προγράμματος πριν από ένα χρόνο, καθώς και στην ομάδα ASOCGreece και την υπεύθυνη Χριστίνα Τσέλιου (Πληροφόρηση και Επικοινωνία ΕΣΠΑ- Εθνική αρχή Συντονισμού).

Υπενθυμίζεται ότι, στο πλαίσιο της δράσης, οι μαθητές/τριες επέλεξαν και παρακολούθησαν ένα έργο που υλοποιήθηκε ή υλοποιείται στην περιοχή τους. Μέσω των εργασιών τους αναζήτησαν τις διαδικασίες υλοποίησης των συγχρηματοδοτούμενων έργων και  τρόπους  για να επικοινωνήσουν τα αποτελέσματα της δουλειάς τους.

Η πιλοτική εφαρμογή της δράσης στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκτιμάται ως επιτυχημένη και εύστοχη καθώς πέτυχε τους στόχους της, δηλαδή να διαχύσει στην κοινωνία τα οφέλη των συγχρηματοδοτούμενων έργων και να βοηθήσει τους μαθητές να κατανοήσουν και να εμβαθύνουν στις έννοιες της πολιτικής συνοχής και της πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης.

Για την ολοκλήρωση της δράσης και την βράβευση της νικήτριας ομάδας H2OExplorersη Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ΕΥΔ Ε.Π. Ιονίων Νήσων οργανώνουν εκδήλωση την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 18.00 στο χώρο του ΕΠΑΛ Αργοστολίου (αύλειος χώρος) με τη πιστή τήρηση όλων των προβλεπόμενων υγειονομικών πρωτοκόλλων.  Λόγω των περιορισμών στην συμμετοχή, η εκδήλωση θα έχει υβριδική μορφή, δηλαδή πέραν της φυσικής παρουσίας μαθητών και καθηγητών, θα υπάρξει ψηφιακή παρουσία και σύνδεση με τα άλλα σχολεία, με εκπροσώπους των εμπλεκόμενων φορέων, κλπ, ενώ θα μεταδίδεται μέσω livestreamingαπό την σελίδα της ΕΥΔ Ιονίων Νήσων στο Facebook (https://www.facebook.com/eydeppin).