ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Με τον νόμο 2193/1994 (Α΄32) καθιερώθηκε η 19η Μαΐου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ελληνισμού του Πόντου και με το Π.Δ. 99/1994 (Α΄87) έχει καθορισθεί, με λεπτομέρεια, το περιεχόμενο των εκδηλώσεων για την ημέρα αυτή και ο τρόπος οργάνωσης αυτών.

Στο πλαίσιο των ανωτέρω, πέραν των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εκδηλώσεις μνήμης, οι οποίες εφέτος θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 23 Μαΐου 2021, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

  • Ώρα 10:30:  Στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό θα τελεστεί επίσημη δοξολογία για τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, με τον προβλεπόμενο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και με αυτή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19. Στην δοξολογία θα  χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κκ. Διονύσιος Δ΄ με το Ιερατείο του πόλης, ενώ την ομιλία της ημέρας θα εκφωνήσει ο κ. Χριστόφορος Αντωνιάδης, της Δ/νσης Β’ βάθμιας Εκπαίδευσης Ζακύνθου.
  • Ώρα 11:00: Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των πεσόντων, με περιορισμένο αριθμό ατόμων για λόγους δημόσιας υγείας και υπό την αυστηρή τήρηση των υγειονομικών διατάξεων για την αποφυγή διάδοσης του COVID-19.

Παρακαλείται η Ιερά Μητρόπολη Ζακύνθου να φροντίσει τα σχετικά με την Ιεροτελεστία, η Αστυνομική  Δ/νση Ζακύνθου και το Λιμεναρχείο Ζακύνθου για την τάξη και ο Δήμος Ζακύνθου για την συμμετοχή της Φιλαρμονικής.

 

Επίσης ορίζονται τα παρακάτω:

  • Γενικός σημαιοστολισμός από την ογδόη πρωινή ώρα μέχρι τη δύση του ηλίου της 23ης Μαΐου 2021.
  • Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 23ης Μαΐου 2021, μέχρι τις πρωινές ώρες τις επομένης.
  • Τελετάρχης στο χώρο κατάθεσης στεφανιών ο κ. Ιωάννης Κλάδης Μόρφης Ιωάννης Αναπλ. Προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού της ΠΕ Ζακύνθου.