Η πτήση της Ryanair που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Λιθουανία εξαναγκάστηκε σε προσγείωση στη Λευκορωσία για να σηλληφθεί ο αντιφρονών δημοσιογράφος Ρόμαν Προτάσεβιτς - Στην πτήση επέβαιναν 11 Έλληνες, που συνεχίζουν πλέον προς τον αρχικό προορισμό - Για «κρατική αεροπειρατεία» έκανε λόγο το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών
Στη Λιθουανία κατευθύνεται το αεροσκάφος της Ryanair που εκτελούσε το δρομολόγιο Αθήνα -Βίλνιους, ωστόσο διατάχθηκε σε αναγκαστική προσγείωση από τις αρχές της Λευκορωσίας, που συνέλαβαν τον αντιφρονούντα δημοσιογράφο Ρόμαν Προτάσεβιτς.
Για την κίνηση του Μινσκ υπήρξε έντονη αντίδραση τόσο από το υπουργείο Εξωτερικών, που έκανε λόγο για «πράξη κρατικής αεροπειρατείας», οσο και από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, που μίλησε για «σοκαριστική πράξη». Έντονες αντιδράσεις υπήρξαν από όλη την Ευρώπη, ενώ η Ryanair ανέφερε ότι κατά τον έλεγχο δεν βρέθηκε τίποτα. Ο αερομεταφορέας έχει ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες εθνικές και ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας.
Η Επίτροπος μεταφορών της ΕΕ Αντίνα Βαλέαν, ανακοίνωσε ότι η πτήση απογειώθηκε για τον προορισμό της.
«Η πτήση της Ryanair απογειώθηκε μόλις από το Μινσκ με προορισμό το Βίλνιους. Υπέροχα νέα για όλους, ειδικά για τις οικογένειες και τους φίλους των ανθρώπων που ταξιδεύουν», έγραψε.
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ PROTOTHEMA.GR : (Απογειώθηκε ξανά η πτήση από Αθήνα που έπεσε θύμα «κρατικής αεροπειρατείας» στη Λευκορωσία)
ΠΗΓΗ| protothema.gr