ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

«Ο Βουλευτής Ζακύνθου, από τη δική του πλευρά εστίασε προφανώς στις ανάγκες του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθο, για να λάβει την ειλικρινή δέσμευση τόσο από τον Υφυπουργό όσο και από τον Πρύτανη ότι το Τμήμα αυτό θα στηριχθεί πάραυτα και σε όλα τα επίπεδα»
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ |

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Παιδείας κύριο Άγγελο Συρίγο, τους Βουλευτές Λευκάδας κύριο Αθ. Καββαδά και Κεφαλονιάς κύριο Π. Καππάτο, καθώς και με τον Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου κύριο Α. Φλώρο είχε στο Υπουργείο Παιδείας ο Βουλευτής Ν. Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης.
   Κατά την συνάντηση αυτή συζητήθηκαν διεξοδικά μια σειρά από εξαιρετικής σημασίας ζητήματα που άπτονται τον αρμοδιοτήτων του Υφυπουργού, και βεβαίως, σχετίζονται με την συνολική και στοχευμένη προσπάθεια που γίνεται, τόσο από την Κυβέρνηση όσο και από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο για την πλήρη αναβάθμιση του Ανώτατου αυτού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος.
   Ο Βουλευτής Ζακύνθου, από τη δική του πλευρά εστίασε προφανώς στις ανάγκες του Τμήματος Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθο, για να λάβει την ειλικρινή δέσμευση τόσο από τον Υφυπουργό όσο και από τον Πρύτανη ότι το Τμήμα αυτό θα στηριχθεί πάραυτα και σε όλα τα επίπεδα. Όπως, μάλιστα, ανέφερε ο κύριος Φλώρος, «το γνωστικό αντικείμενο του Τμήματος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των πολιτικών, κοινωνικών, οικονομικών και επιστημονικών απαιτήσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο».
   Σε ό,τι αφορά στο ζήτημα των φοιτητικών εστιών το οποίο για μία ακόμη φορά έθεσε ο Βουλευτής Ζακύνθου, ο Υφυπουργός κύριος Συρίγος τόνισε πως θα συμβάλλει με ό,τι μέσα ο ίδιος διαθέτει στην επίσπευση των διαδικασιών  για την  ανέγερση των απαραίτητων φοιτητικών εστιών. Άλλωστε, όπως υπογράμμισε ο Βουλευτής, «η σημασία της ανέγερσης των φοιτητικών εστιών είναι κεφαλαιώδης για το Τμήμα Περιβάλλοντος του Ιονίου Πανεπιστημίου στη Ζάκυνθου, αφού θα συμβάλλει καθοριστικά στην θεαματική αύξηση του αριθμού των φοιτητών, που επιλέγουν να σπουδάσουν στο συγκεκριμένο Τμήμα».