ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης κατέθεσαν οι ίδιοι τους φακέλους με τις υπογραφές, ενώ Ανδρέας Λοβέρδος και Χρήστος Καστανίδης το είχαν πράξει ήδη - Πόσες υπογραφές συγκέντρωσε έκαστος υποψήφιος
Τον κύκλο των «επίσημων» υπογραφών έκλεισαν σήμερα, στις 18:00 το απόγευμα, οι υποψήφιοι για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και προχώρησαν στα επόμενα βήματα της προεκλογικής τους εκστρατείας. Γιώργος Παπανδρέου, Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος και Παύλος Χρηστίδης κατέθεσαν οι ίδιοι τους φακέλους με τα ονοματεπώνυμα και τις υπογραφές, προσερχόμενοι στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.
«Καλό μας αγώνα, ειρηνικά και αγαπημένοι Νίκο» είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στον συνυποψήφιό του Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος προσήλθε την ίδια ώρα για την κατάθεση των υπογραφών στην ΕΔΕΚΑΠ.
Ο πρώην πρωθυπουργός θέλησε, λένε αυτήκοες μάρτυρες, να στείλει μήνυμα για τη διεξαγωγή ενός γόνιμου διαλόγου, χωρίς σφοδρές και αχρείαστες αντιπαραθέσεις μεταξύ των υποψηφίων για την ηγεσία. «Καλό αγώνα, πρόεδρε» απάντησε στον κ. Παπανδρέου ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος -σε μια επιχείρηση επίδειξης ισχύος- κατέθεσε 20.000 υπογραφές από απλά μέλη και 110 υπογραφές από τη «δεξαμενή» της Κεντρικής Επιτροπής.
Το επιτελείο του Γιώργου Παπανδρέου συγκέντρωσε 83 υπογραφές από την Κεντρική Επιτροπή, ενώ άνοιξε πλατφόρμα συλλογής υπογραφών στην προσωπική σελίδα του πρώην πρωθυπουργού στο Facebook. Έχουν ήδη υπογράψει πάνω από 20.000 και παρότι, όπως λένε συνεργάτες του, «έχει κρασάρει ουκ ολίγες φορές το σύστημα, λόγω της μεγάλης συμμετοχής μέσα σε λίγες ώρες».
Όσον αφορά στον Ανδρέα Λοβέρδο, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υπουργός συγκέντρωσε σχεδόν 22.100 υπογραφές.
Η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ του ΚΙΝΑΛ
Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων προέδρων του Κινήματος Αλλαγής.

Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι:
 
ΝΙΚΟΣ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΟΒΕΡΔΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
ΠΑΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ
 
83.000 πολίτες δήλωσαν τη στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του Κινήματος, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου.
 
Το Κίνημα Αλλαγής, η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας.
 
Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ.1 του Καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψηφίων.
 
Για την ΕΔΕΚΑΠ
Ο Πρόεδρος
ΘΟΔΩΡΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ
 
Δηλώσεις και υπογραφές
 
«Πιστεύω βαθιά ότι η ανανέωση είναι όχι μόνο πολιτικό και κοινωνικό αίτημα, αλλά και βασική προϋπόθεση για την αναγέννησή μας. Σέβομαι όλους τους συνυποψήφιους μου, όμως η εκλογή νέας ηγεσίας αφορά την επόμενη μέρα του Κινήματος. Αφορά το μέλλον της παράταξης και της χώρας» δήλωσε ο κ. Ανδρουλάκης με αφορμή την κατάθεση υπογραφών. Με το προσκλητήριο προς τις νεότερες γενιές, ο υποψήφιος για την ηγεσία και ευρωβουλευτής εστίασε στην ανάγκη «να σπάσουν οι επετηρίδες και όσα κρατάνε την παράταξη καθηλωμένη».
Το ζητούμενο, τόνισε με τη δήλωσή του, σήμερα είναι η ενότητα, η διεύρυνση και η πολιτική αυτονομία της παράταξης, με στόχο να μεγαλώσει, να δυναμώσει και να μπορεί να εγγυηθεί ένα καλύτερο μέλλον για την πατρίδα μας, να δώσει φωνή σε όσους δεν ακούγονται και ελπίδα σε όσους δεν ονειρεύονται. «Τώρα είναι η ώρα της δικής μας πολιτικής αντεπίθεσης. Όχι μόνο με τη δύναμη της ιστορίας και των αναμνήσεων, αλλά κυρίως με την προοπτική για την επόμενη μέρα. Με μια σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική πρόταση για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους. Την βιώσιμη ανάπτυξη. Την εργασιακή ανασφάλεια. Την κλιματική αλλαγή. Το δημογραφικό. Την ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ατομικών δικαιωμάτων» συμπλήρωσε, αφήνοντας αιχμές εναντίον όσων αποχώρησαν και επέστρεψαν στο κόμμα: «Η δύναμη του Κινήματός μας είμαστε τα μέλη, οι φίλοι και τα στελέχη που το κρατήσαμε όρθιο στις πιο δύσκολες στιγμές του. Αν εμείς ενώσουμε δυνάμεις, τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την αναγέννηση του. Ελάτε να προχωρήσουμε μαζί. Κοιτάζοντας μπροστά!»
 
Ο Παύλος Γερουλάνος καταθέτοντας στην ΕΔΕΚΑΠ 6.245 υπογραφές για την υποψηφιότητα προέδρου του Κινήματος Αλλαγής υπογράμμισε ότι πρόκειται για πολίτες, που θέλουν να δουν την προοδευτική παράταξη να γίνεται ξανά δύναμη ελπίδας.
 
«Μπροστά μας έχουμε σχεδόν δύο μήνες για να μιλήσουμε με όσες περισσότερες Ελληνίδες και Έλληνες μπορούμε, για τις θέσεις και τις προτάσεις μας, να ανταλλάξουμε ιδέες, να ακούσουμε και να καταγράψουμε τις προσδοκίες, τις αγωνίες και τις ελπίδες τους. Στον δρόμο για μια Ελλάδα δυνατή, για μια κοινωνία ανοιχτή, για μια οικονομία παραγωγική, όλες και όλοι, έχουν λόγο και ρόλο. Ξεκινάμε ένα ωραίο ταξίδι» δήλωσε ο κ. Γερουλάνος, ο οποίος ξεκινά περιοδείες ανά την Ελλάδα.
 
Ο Παύλος Χρηστίδης έκανε λόγο για 7.000 τιμητικές υπογραφές και, ευχαριστώντας τους υπογράφοντες, συνέδεσε το μήνυμα με το σύνθημά του για restart, υποστηρίζοντας:
 
«Η υποψηφιότητα μου θέλει να εκφράσει τις αγωνίες των Ελλήνων και ειδικά της νέας γενιάς της πατρίδας μας:
- για κοινωνική δικαιοσύνη
- για ίσες ευκαιρίες πρόσβασης στην εκπαίδευση και την εργασία
- για καλύτερες συνθήκες και καλύτερους μισθούς όπως αρμόζει στην πιο καταρτισμένη γενιά
- για να σταματήσουμε να είμαστε η πρώτη μεταπολεμική γενιά που ζει χειρότερα απ' τους γονείς τους.
 
Οι λαοί της Ευρώπης αλλά και ο ελληνικός λαός έχουν πλέον συνειδητοποιήσει μετά από μια πολύ δύσκολη δεκαετία ότι μόνο η επαναφορά της σοσιαλδημοκρατίας μπορεί να εγγυηθεί την προοδευτική κοινωνική, πολιτική και οικονομική ανασυγκρότηση.
 
Restart για την μεγάλη Δημοκρατική και Προοδευτική παράταξη με όραμα και σχέδιο απέναντι στη συντήρηση. Για να κάνουμε τα όνειρα μας πράξη. Είναι στο χέρι μας».
 
Ανδρέας Λοβέρδος και Χάρης Καστανίδης είχαν από την περασμένη Παρασκευή καταθέσει υποψηφιότητα και υπογραφές στην ΕΔΕΚΑΠ. Ο Βασίλης Κεγκέρογλου, που είχε καταθέσει 6.837 υπογραφές από μέλη του κόμματος, τελικά απέσυρε την υποψηφιότητά του, εξηγώντας ότι ένας από τους λόγους ήταν ότι άλλαξαν τα δεδομένα με την υποψηφιότητα Παπανδρέου.

 ΠΗΓΗ | protothema.gr