ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ


Είναι γεγονός ότι η Δημοτική Αρχή, καλείται να διαχειρισθεί παθογένειες προηγούμενων ετών και προβλήματα που κληρονόμησε λόγω καθυστερήσεων  ίσως πολιτικής ολιγωρίας, ίσως και διαφορετικών προτεραιοτήτων.
Αναφορικά με την Πλατεία Σολωμού, η Δημοτική Αρχή, είχε την ευκαιρία να μην ακολουθήσει το δρόμο που η Δημοτική Αρχή Μποζίκη είχε χαράξει, ή απλά θα μπορούσε να εφαρμόσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις ότι δεν θα προχωρήσει στην ανάπλαση της Πλατείας ασκώντας μάλιστα σκληρή κριτική στον τότε Δήμαρχο για την προοπτική εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου.

Παρόλα αυτά ο κ.Κολοκοτσάς προχώρησε στο ξήλωμα της Πλατείας Σολωμού, περιμένοντας την ολοκλήρωση της ανάπλασης της, μέσα από μία διαδικασία καθυστερήσεων και με φόντο την συνεχή ενημέρωση για συγκεκριμένες ημερομηνίες που κάθε τόσο ακυρώνονταν για την παραλαβή του έργου.
Οπως είναι ήδη γνωστό  οι εργασίες εξελίσσονται  με ρυθμούς χελώνας και με μόνιμη την "απειλή" του εργολάβου στη Δημοτική Αρχή ότι "αν δεν πληρωθεί το έργο δεν θα συνεχιστεί και η Πλατεία δεν θα παραδοθεί".
Οι αντιδράσεις των πολιτών στα ΜΜΕ και στη ΖantePress24 και στο ΙοnianRadio.gr, αλλά και τα σχόλια στο διαδίκτυο, έχουν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, εναντίον της Δημοτικής Αρχής, μιας και  οι καρναβαλικές εκδηλώσεις δεν πραγματοποιήθηκαν στη κεντρική πλατεία του νησιού, διότι παραμένει παροπλισμένη.

Εξάλλου τα καρναβαλικά διάκοσμα, τα οποία ακόμη και σήμερα παραμένουν κρεμασμένα στο κτίριο της Δημοτικής Αρχής και απέναντι από τους τσίγκους, που έχουν τοποθετηθεί περιμετρικά της Πλατείας , βρίσκονται εκεί λές και  θέλουν να υπενθυμίζουν σε όλους την τελευταία ανακοίνωση του Δημάρχου ότι ¨καρναβάλι θα κάνουμε στη Πλατεία Σολωμού".
Υπό τη σκιάν  αυτών των καταστάσεων έγινε η πρώτη δοκιμή φωταγώγησης της πλατείας.

Οι πολίτες που είδαν τις φωταγωγημένες πλάκες επιστράτευσαν όλο τους το χιούμορ και με διάθεση κριτική και σε πολλά σημεία επικριτική, σχολίασαν το γεγονός.
Ιδιαίτερα σχολιάστηκε το γεγονός ότι η Πλατεία μετά τις δοκιμές φωταγώγησης της θυμίζει αεροδιάδρομο, όπου πολλοί με διάθεση σκωπτική, μιλούν για τη δυσκολία της Δημοτικής Αρχής, να προσγειωθεί και να βρει το προσανατολισμό της...
{.....είναι αλήθεια ότι ο Δήμος έβαλε φώτα προσγείωσης στη πλατεία για το ελικοπτεράκι σου????????
  .....ο δήμαρχος έκανε τη πλατεία αεροδρόμιο
  ....Περιμένουμε ενα BOEING747 }
Αξίζει να σημειώσουμε ότι πολλοί συμπολίτες μας επικοινωνώντας με τη ZantePress24, σχολίασαν το γεγονός ότι ενώ πολλές περιοχές της Ζακύνθου είναι βυθισμένες στο σκοτάδι ή ο ηλεκτροφωτισμός τους δεν είναι επαρκής, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια των πολιτών, αυτοί φωταγωγούν την πλατεία.

Σε κάθε περίπτωση ελπίζουμε το τελικό αποτέλεσμα της ολοκληρωμένης πλατείας να δικαιώσει έστω και αισθητικά αυτούς που πίστεψαν στην ανάπλαση της , για το καλό όλων των πολιτών, που για πολύ καιρό στερήθηκαν τη μοναδική κεντρική μνημιακού χαρακτήρα πλατεία.