ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Μέχρι και με αυτοδίκαιη αργία απειλούνται να τιμωρηθούν οι διευθυντές προσωπικού που δεν θα ενημερώσουν τη βάση δεδομένων της απογραφής με τα στοιχεία των διαθέσιμων υπαλλήλων μέχρι τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του νέου πειθαρχικού δικαίου.


Το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης ασκεί πιέσεις στις αρμόδιες διευθύνσεις προσωπικού, καθώς με την ερμηνευτική εγκύκλιο εφαρμογής προβλέπονται πειθαρχικές ποινές από υποβιβασμό έως και μείωση των αποδοχών των αρμόδιων υπαλλήλων στα όρια αποζημίωσης των «διαθεσίμων» (μειωμένες κατά 25%), εάν δεν αποστείλουν τις διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες τίθενται σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι μέχρι τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου.

Καμπάνες
Οι ποινές, όμως, αυστηροποιούνται για τους διευθυντές προσωπικού, αφού το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει συνδυάσει την αποστολή των στοιχείων των διαθεσίμων με την απογραφή. Οι διατάξεις για την άρνηση συμπλήρωσης των στοιχείων απογραφής που αφορούν και τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα, αλλά και όσους θα τεθούν σε αργία λόγω σοβαρών πειθαρχικών αδικημάτων, προβλέπουν ότι αποτελεί παράβαση καθήκοντος.

Το συγκεκριμένο αδίκημα τιμωρείται με αυτοδίκαιη αργία και παύση των καθηκόντων των αρμόδιων διευθυντών. Σε αυτό το περιβάλλον η ΑΔΕΔΥ έχει ανακοινώσει ότι θα προστατεύσει συνδικαλιστικά όλους τους δημοσίους υπαλλήλους που δεν θα αποστείλουν στοιχεία. Παράλληλα, ΑΔΕΔΥ και ΠΟΕ-ΟΤΑ προγραμματίζουν να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ζητήσουν την άσκηση ασφαλιστικών μέτρων για ακύρωση στην πράξη της διαθεσιμότητας.


πηγή ethnos.gr