ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τη Ζάκυνθο και είναι συναρμοδιότητας του Υπουργείου Υποδομών, είχε την ευκαιρία να προωθήσει κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό κ. Κώστα Καραμανλή ο βουλευτής του νησιού Διονύσης Ακτύπης.

           Σε σχέση με το λιμάνι, από κοινού, προκρίθηκε η επαναφορά του αρχικού Master Plan ως πιο λογικής, άμεσα υλοποιήσιμης, πιο συμφέρουσας για το νησί και τους πολίτες λύσης, καθώς και οικονομικότερης ως προς την κατασκευή. Επίκειται πλέον η προώθηση της παλαιάς μελέτης στο Ε.Σ.Α.Λ. (Επιτροπή Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Λιμένων) προς έγκριση και εν συνεχεία ο καθορισμός των προδιαγραφών από το Υπουργείο Ναυτιλίας για να εκκινήσει εν τέλει η κατασκευή από το Υπουργείο Υποδομών.

Αναφορικά με την αποκατάσταση των ζημιών των σχολικών κτιρίων από τον περσινό σεισμό,  είναι δεδομένη η βούληση της πολιτικής ηγεσίας των συναρμόδιων υπουργείων (Εσωτερικών, Υποδομών και Ανάπτυξης) από τα οποία μπορεί να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση, όμως απαιτείται η αποστολή πλήρους αιτήματος με σχετική τεχνική μελέτη, κάτι που δυστυχώς ακόμη εκκρεμεί.

Δυσκολία υπάρχει την παρούσα χρονική στιγμή στην αποστολή αιθουσών προκάτ για ανάγκη σχολικών μονάδων, δεδομένου ότι έχουν εξαντληθεί ακόμα και οι πλεονάζουσες που προορίζονταν για χρήση έκτακτης ανάγκης, ενώ εκκρεμεί διαγωνισμός για την προμήθεια αυτών. Ωστόσο ο υπουργός δεσμεύτηκε να ικανοποιήσει το σχετικό αίτημα όσο το δυνατό πιο σύντομα προκύψει διαθεσιμότητα. 

Τέλος στο μείζον αναπτυξιακό για το νησί ζήτημα της εγκατάστασης και λειτουργίας υδατοδρομίων, ο υπουργός, αφού αρχικά επισήμανε την πολύ σημαντική προοπτική που διαφαίνεται για τα Ιόνια νησιά, ενημέρωσε ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου, ήδη, επεξεργάζονται την αναμόρφωση και επικαιροποίηση του θεσμικού πλαισίου, ώστε αυτό να είναι ελκυστικό στους υποψήφιους επενδυτές.