100 ημέρες συμπληρώθηκαν στις 17 Οκτωβρίου απ΄ την ημέρα που η κυβέρνηση της ΝΔ ,με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας .Ο Πρωθυπουργός,παραμένοντας  συνεπής στις προεκλογικές του δεσμεύσεις,κατάφερε να επιτύχει σημαντικές βελτιώσεις σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς:
     Στον οικονομικό τομέα, η νέα κυβέρνηση κατάφερε να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ μεσοσταθμικά κατα 22% και διαμόρφωσε πιο ευνοϊκούς όρους στη ρύθμιση των 120 δόσεων σε Εφορία και  Ασφαλιστικά Ταμεία.Αξιοσημείωτο γεγονός αποτελεί και το τέλος των capital controls ,καθώς και η επίτευξη δανεισμού της χώρας μας ,για πρώτη φορά ,με αρνητικό επιτόκιο.
    Στον τομέα της παιδείας ,προνόησε για  την κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό στα σχολεία με την έγκαιρη πρόσληψη 30.350 αναπληρωτών εκπαιδευτικών και ειδικού βοηθητικού και  επιστημονικού προσωπικού.Ακόμα , με την κατάργηση του ασύλου, έβαλε τέλος στην παραβατική δράση που λάμβανε χώρα μέσα στους πανεπιστημιακούς χώρους.
    Στον κοινωνικό τομέα , η Κυβέρνηση προχώρησε σε μια σειρά μέτρων που αποδεικνύουν το κοινωνικό της  πρόσωπο .Συγκεκριμένα, συνέβαλε σημαντικά στη μείωση της γραφειοκρατίας για την προστασία της πρώτης κατοικίας .Επιπλέον, χορήγησε  66.000 αυξημένες συντάξεις  χηρείας,που είχαν μειωθεί  απο την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ .
    Στον τομέα της Υγείας και της Πρόνοιας η ΝΔ κατάφερε να σταματήσει την ταλαιπωρία των καρκινοπαθών συμπολιτών μας ,οι οποίοι αναγκάζονταν να περιμένουν τα φάρμακά στις ατελείωτες ουρές των φαρμακείων του ΕΟΠΥΥ.Τους δίνεται πλέον η δυνατότητα να τα προμηθεύονται στις κλινικές που κάνουν τη θεραπεία τους .
   Αλλά και στον τομέα της Ασφάλειας , η Κυβέρνηση ανέλαβε σημαντική δράση απέναντι στην καταστολή της βίας και της εγκληματικότητας μέσω της επιλογής και της εκπαίδευσης 1.500 νέων αστυνομικών.Επιπλέον,  η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας λειτουργεί 24 ώρες το 24 ωρο και τις επτά ημέρες της εβδομάδας.
   Απ΄τους  πρωταρχικούς στόχους της  νέας Κυβέρνησης ,βέβαια ,δεν θα μπορούσε να απουσιάζει η προστασία του Περιβάλλοντος καθώς και η προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής.Σημαντικές πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση αποτελούν η απολιγνιτοποίηση του ενεργειακού μείγματος της χώρας μέχρι το 2028, αλλά και η κατάργηση πλαστικών μιας χρήσης μέχρι το 2021.
  Τέλος ,στον τομέα των διεθνών σχέσεων, ο Πρωθυπουργός βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με ξένους ηγέτες  ,σε μια ουσιαστική προσπάθεια  ανταλλαγής ιδεών και ενίσχυσης της αξιοπιστίας της χώρας μας  ,η οποία ,δυστυχώς, έχει  δεχτεί ισχυρά πλήγματα τα τελευταία χρόνια. 
    Όλα αυτά, βέβαια ,δεν είναι παρά μόνο η αρχή,καθώς η ΝΔ είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει  όλα όσα προεκλογικά υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό που την εμπιστεύτηκε και είναι φανερό ότι κινείται ταχύτατα και  με απόλυτη  επιτυχία  προς την κατεύθυνση αυτή.