ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη διαδικασία ολοκλήρωσης του κτηματολογίου στη Ζάκυνθο, είχε την ευκαιρία να θέσει κατά τη σημερινή του συνάντηση με τον πρόεδρο του κτηματολογίου κ. Δημήτρη Σταθάκη, ο βουλευτής του νησιού κ. Διονύσης Ακτύπης.

   Η συνάντηση έγινε παρουσία του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου κ. Ιωάννη Γιατρά, καθώς και του δικηγόρου κ. Ιωάννη Σπίνου. Οι κύριοι Γιατράς και Σπίνος ανέλυσαν λεπτομερώς στον Πρόεδρο του κτηματολογίου τα προβλήματα που αφορούν στην εφαρμογή και την ολοκλήρωση της διαδικασίας του κτηματολογίου στη Ζάκυνθο. Παράλληλα, ο ίδιος ο κ. Σταθάκης άκουσε με μεγάλο ενδιαφέρον τα ζητήματα που του τέθηκαν, ενώ δεσμεύτηκε για την άμεση, αλλά και έγγραφη, από πλευράς του, απάντηση. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Τα προβλήματα σε σχέση με το κτηματολόγιο είναι πραγματικά και οι πολίτες της Ζακύνθου θα πρέπει να είναι ενήμεροι για καθένα από τα βήματα που γίνονται προς την λύση τους».

   Στο τραπέζι των συζητήσεων έπεσε και το ζήτημα της επικύρωσης των σχεδίων πόλεως για τις περιοχές Ντουρέικα, Μπόχαλη, Λαγανάς, και Πλάνος. Καθώς και το φλέγον πρόβλημα της οριοθέτησης οικισμών και αγροτεμαχίων, που αφορά και ανησυχεί τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του νησιού μας. Για την άμεση επίλυση των ζητημάτων αυτών, έχει ήδη προγραμματισθεί συνάντηση μεταξύ του βουλευτή Ζακύνθου, κ. Διονύση Ακτύπη και του Υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Δημήτρη Οικονόμου.

   Τέλος, ο κύριος Σταθάκης αποδέχτηκε την πρόσκληση, που του έγινε εκ μέρους του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ζακύνθου αλλά και του βουλευτή του νησιού μας, να δώσει το παρών, σε διημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις αρχές της νέας χρονιάς, με πρωτοβουλία του δικηγορικού συλλόγου Ζακύνθου.