ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

Η συνεργασία ΗΠΑ - Ελλάδας στον τομέα της Παιδείας θα πρέπει να ενισχυθεί και μέσω της ενδυνάμωσης του πλέγματος εκατέρωθεν υποτροφιών, συμφωνήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, στον Λευκό Οίκο, παρουσία της υπουργού Νίκης Κεραμέως, σύμφωνα με το ανακοινωθέν του πρωθυπουργικού γραφείου.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει, σε συνεργασία και με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την προώθηση διμερών προγραμμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

 
Ο πρωθυπουργός μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο των ΗΠΑ ανέφερε ότι συμφωνήθηκε η συνεργασία στον τομέα της Παιδείας, η οποία θα πρέπει να ενισχυθεί και μέσω της ενδυνάμωσης του πλέγματος εκατέρωθεν υποτροφιών.

Το υπουργείο Παιδείας έχει δρομολογήσει, σε συνεργασία και με την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Ελλάδα, την προώθηση διμερών προγραμμάτων για όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

 
Μεταξύ αυτών και πρόγραμμα που στοχεύει στην διευκόλυνση της προσέγγισης Αμερικανικών και Ελληνικών Πανεπιστημίων, ώστε να δρομολογηθούν μακροπρόθεσμες συνέργειες όπως η εκπόνηση κοινών προγραμμάτων σπουδών, η συμμετοχή αλλοδαπών φοιτητών σε ξενόγλωσσα και θερινά προγράμματα στη χώρα μας, η ανταλλαγή φοιτητών, ακαδημαϊκών, ερευνητών και τεχνογνωσίας και άλλες μορφές συνεργασίας που τα ίδια τα ιδρύματα θα αποφασίσουν.

Η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας στο Twitter :

«Μόλις ολοκληρώθηκε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον Πρωθυπουργό Kyriakos Mitsotakis με τον Donald J. Trump όπου συζητήθηκε και η ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της Εκπαίδευσης. Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο, προχωράμε μπροστά!»
Nίκη Κεραμέως@nkerameus
 
 

Μόλις ολοκληρώθηκε η εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνάντηση της ελληνικής αντιπροσωπείας υπό τον Πρωθυπουργό @kmitsotakis με τον @realDonaldTrump όπου συζητήθηκε και η ενισχυμένη συνεργασία στον τομέα της Εκπαίδευσης. Η Ελλάδα σε πρώτο πλάνο, προχωράμε μπροστά!

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
 
391
 · The White House
πηγη: πρωτοθεμα