… από syrizazante -
Με αυτοκριτική διάθεση, μηνύματα συσπείρωσης και άσκηση σκληρής κριτικής στη ΝΔ ολοκληρώθηκε η ομιλία του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνου Σκουρλέτη στη Ζάκυνθο.
Την εκδήλωση άνοιξε ο Συντονιστής της Ν.Ε. Ζακύνθου του ΣΥΡΙΖΑ Χρ. Καραπάνος και η κα Κ. Καρυδάκη, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε μέσω επιστολής ο πρώην Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Δ. Παλαιοθόδωρος.
Στη Βουλή η αγοραπωλησία στα ορεινά – Π. Σκουρλέτης: «Αμαρτωλή υπόθεση»
Ο Γραμματέας της Κ.Ε. αφού στηλίτευσε την οικονομική πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση, μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο επιχειρεί η ΝΔ να προωθήσει επενδύσεις στη χώρα μας, τονίζοντας ότι δεν έχει θέσει τις σωστές προτεραιότητες.
Μάλιστα αναφέρθηκε στο θέμα της αγοραπωλησίας των ορεινών, για το οποίο πρόκειται ο ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει σχετική ερώτηση στη Βουλή, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μία αμαρτωλή υπόθεση. «Για ποιες επενδύσεις μιλά η ΝΔ; Όπως αυτή που έχει το θράσος να στηρίζει ο Αδ. Γεωργιάδης στη Ζάκυνθο; Αυτή η υπόθεση των 15.000 στρεμμάτων είναι αμαρτωλή, διότι όταν μιλάμε για ανάπτυξη πρέπει να πούμε το περιεχόμενο και τις προτεραιότητες. Για να υπάρξει ανάπτυξη πρέπει να ξέρεις τα στοιχειώδη. Αυτά που δεν έχουν γίνει στην Ελλάδα με ευθύνη του φαύλου δικομματισμού (χρήσεις γης, κτηματολόγιο, δασικοί χάρτες). Αυτά τα επανεκκίνησε ο ΣΥΡΙΖΑ μετά από πολλά χρόνια. Ανάπτυξη δεν είναι να ψηφίζεις έναν αναπτυξιακό νόμο, που δίνει χρήματα σε πρακτορεία εφημερίδων, εξορύξεις μεταλλευμάτων και τις λατομικές δραστηριότητες. Αυτές είναι επενδύσεις αντι-περιβαλλοντικές»
Για το θέμα της αγοραπωλησίας, κάτοικος των Μαριών πήρε το λόγο στη συνέχεια, μίλησε για τις πρωτοβουλίες που είχαν αναλάβει στο παρελθόν (από το 2014) και την επικοινωνία που είχαν με τον πρώην ΓΓ Καταπολέμησης Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδη και είπε στον κ. Σκουρλέτη ότι «βάλτωσε το θέμα στα δικαστήρια και οι ιδιοκτήτες έχασαν την αξία της περιουσίας τους».
Ο κ. Σκουρλέτης του απάντησε ότι με πρωτοβουλία του πρώην υπ. Οικονομικών υπήρξε παρέμβαση του ελληνικού δημοσίου και εξάντλησε, το κομμάτι που επηρεάζεται από την κυβερνητική βούληση, τα νόμιμα ένδικα μέσα για να σταματήσει αυτή η υπόθεση.
«Το θέμα όταν πήγε στον Οικονομικό Εισαγγελέα βγήκε ένα πόρισμα – καταπέλτης και αυτό μην υποτιμάμε ότι θα αποτελέσει τελικά τη βάση αυτή της υπόθεσης που θα βοηθήσει πάρα πολύ στο να υπάρξει μία δικαίωση στο τέλος. Η δικαιοσύνη έχει τους δικούς της κανόνες και δεν μπορείς να παρεμβαίνεις και σωστά δεν μπορείς να παρεμβαίνεις. Το θέμα δεν είναι να αποφασίζει η κυβέρνηση τι είναι νόμιμο και τι δεν είναι. Πρέπει να υπάρχουν θεσμοί.
Νομίζω ότι η δική μας κυβερνητική θητεία δεν στάθηκε εμπόδιο, αλλά δυστυχώς τέτοιες μικρές ή μεγάλες περιπτώσεις – εδώ πρόκειται για μία ακραία περίπτωση – μακροχρόνια στην Ελλάδα και συνδέεται με όλη αυτή τη θεσμική καθυστέρηση που λέμε ότι υπάρχει στην ελληνική κοινωνία, είτε με την ασάφεια που υπάρχει γύρω από τον χαρακτήρα των εδαφών, τα ιδιοκτησιακά κλπ. Είμαστε μια καθυστερημένη θεσμικά κοινωνία», δήλωσε ο κ. Σκουρλέτης.
Πηγή:  syrizazante