ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

 

  • «Η νέα δημοτική αρχή και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο προχωρούν στην διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του δήμου, η Μητρόπολη Ζακύνθου κλιμακώνει τις δικαστικές παρεμβάσεις της, ενώ οι κάτοικοι της ορεινής Ζακύνθου, εκτός από τις νομικές παρεμβάσεις τους, οργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην αρπαγή των πατρογονικών τους περιουσιών»
Συγκεκριμένα,
Η σκανδαλώδης αγοραπωλησία των 14.387 στρεμμάτων της ορεινής ΒΔ Ζακύνθου, επανήλθε στο προσκήνιο με τις πρόσφατες δηλώσεις της περιφερειάρχη κ. Ρόδης Τσαγκαροπούλου-Κράτσα, η οποία,  μετά τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Γεωργιάδη, προσχώρησε στη λογική του «επενδυτικού μάνα εξ ουρανού». 
Αυτός ο αναπτυξιακός και επενδυτικός οίστρος των στελεχών  της σημερινής κυβέρνησης, ειδικά στην περίπτωση της Ζακύνθου, αποκαλύπτει  την  νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία τους «περί ανάπτυξης». Όλοι αυτοί οι φανατικοί υποστηρικτές της «επένδυσης», δεν προβληματίζονται από το ξεπούλημα της ζακυνθινής γης  (οι επίδοξοι «επενδυτές» αγόρασαν την περιοχή του όρμου του «Ναυαγίου» με 625,5 Ε το στρέμμα - 9.000.000:14387=625,5)  αλλά χωρίς αιδώ ισχυρίζονται ότι «θα αλλάξουν τους νόμους για το χατίρι του εμίρη» (δήλωση κ. Γεωργιάδη στις 12/1/2017).
«Όραμά» τους παραμένει το διεφθαρμένο και κερδοσκοπικό οικονομικό μοντέλο που χρεοκόπησε τη χώρα, χωρίς κανόνες και πλαίσια, όπου νόμος είναι το κέρδος του επενδυτή, και οι πάντες οφείλουν να υποκύπτουν στις ορέξεις του. Εργαλείο τους ο πρόσφατος «αναπτυξιακός»  νόμος «πλυντήριο», που βρίθει χαριστικών διατάξεων και εξυπηρετήσεων σε «κολλητούς» επιχειρηματίες,  εκδότες, δημάρχους, και πολιτευτές. 
Με αυτή τη νεοφιλελεύθερη προσέγγιση  η νομιμότητα και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης  είναι μία δευτερεύουσα λεπτομέρεια του «επενδυτικού» σχεδίου. Άλλωστε είναι αυτοί που πρώτοι προσπαθούν να παρέμβουν και να επηρεάσουν τις αποφάσεις της με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις τους.
Στον αντίποδα, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ νομοθέτησε και υλοποίησε μέτρα, όπως το εθνικό κτηματολόγιο και τους δασικούς χάρτες, διαμορφώνοντας ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο για την αποτροπή παρόμοιων σκανδαλωδών υποθέσεων.
Στη συγκεκριμένη υπόθεση ο ΣΥΡΙΖΑ, σε κυβερνητικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, χωρίς ιδεοληψίες και κραυγές, στήριξε από τα πρώτα στάδια την κοινή δράση κατοίκων-δήμου-περιφέρειας-εκκλησίας. Σήμερα, παρά τα προπετάσματα καπνού κάθε λογής καλοθελητών, τοπικών παραγόντων και δημοσιογράφων, η  μάχη της  αποκατάστασης του δικαίου περνάει σε μια νέα φάση.
Η νέα δημοτική αρχή και σύσσωμο το δημοτικό συμβούλιο προχωρούν στην διεκδίκηση της ιδιοκτησίας του δήμου, η Μητρόπολη Ζακύνθου κλιμακώνει τις δικαστικές παρεμβάσεις της, ενώ οι κάτοικοι της ορεινής Ζακύνθου, εκτός από τις νομικές παρεμβάσεις τους, οργανώνουν συλλαλητήριο διαμαρτυρίας ενάντια στην αρπαγή των πατρογονικών τους περιουσιών. 
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί αλληλέγγυος σε όλες τις ανωτέρω  προσπάθειες, ενώ το αμέσως προσεχές διάστημα θα φέρει το θέμα στη Βουλή, σύμφωνα και με δήλωση του γραμματέα του κόμματος σ.  Πάνου  Σκουρλέτη που πρόσφατα επισκέφθηκε την Ζάκυνθο.
 
                                                            25/1/2020
                                       Το γραφείο τύπου της ΝΕ Ζακύνθου