• «Γιατί δεν λέτε στους συμπολίτες μας, ότι εσείς προωθήσατε την αγοραπωλησία αυτή, την οποία τώρα στοχοποιείτε, και η οποία, όπως διατείνεστε, παραβιάζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κατοίκων των γύρω περιοχών»
Συγκεκριμένα,
Στο πλαίσιο της συζήτησης, που έχει ανοίξει και αφορά στην αγοραπωλησία στο Ναυάγιο, η Ν.Ε. Σύριζα Ζακύνθου καταγγέλλει την Κυβέρνηση για «νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία περί ανάπτυξης», ενώ κάνει λόγο για την εφαρμογή «ενός διεφθαρμένου και κερδοσκοπικού μοντέλου που χρεοκόπησε τη χώρα».
   Ωστόσο, η Ν.Ε. Σύριζα Ζακύνθου διαθέτει πολύ κοντή μνήμη. Ξεχνά, ότι με την πολιτική, που εφάρμοζε ο Σύριζα, απωθούσε σημαντικά επενδυτικά κεφάλαια, ενώ πολλές φορές απορρίπτονταν από ιδεοληψία σωρεία επενδυτικών προτάσεων, δημιουργώντας έτσι ένα καθεστώς αποεπένδυσης, το οποίο αποτέλεσε μια από τις σοβαρότερες πληγές της ελληνικής οικονομίας. Ξεχνά, ότι για τόσα χρόνια είχε αφήσει μετέωρες επενδύσεις, όπως αυτή στο Ελληνικό, στερώντας από την ελληνική αγορά περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας, που θα εξασφάλιζε αυτή η επένδυση.
   Πράγματι, η κυβέρνηση, αλλά και η περιφέρεια διάκεινται φιλικά προς κάθε επενδυτικό πλάνο. Κρίνουν, όμως, πάντα με γνώμονα την τήρηση της νομιμότητας αλλά και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του εκάστοτε επενδυτικού εγχειρήματος. Διαβάζοντας το γράμμα πρόσφατων νομοσχεδίων, όπως είναι ο νέος αναπτυξιακός, αλλά και ο νέος φορολογικός νόμος, φαίνεται ξεκάθαρα, ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου όλων των Ελλήνων πολιτών.
   Είναι, μάλιστα, κοινός τόπος, τόσο για την κυβέρνηση, όσο και για την περιφέρεια, ότι οι επενδύσεις θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως  μοχλός, ως εργαλείο για να πάει μπροστά η χώρα. Πάντα, όμως, σεβόμαστε και αναγνωρίζουμε την τεράστια σημασία της απόδοσης δικαιοσύνης, ενώ πάνω απ’ όλα βάζουμε την προστασία των συμφερόντων των συμπολιτών μας. Των συμπολιτών αυτών, που ο Σύριζα φτωχοποίησε και έφτασε στα όρια της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, δημιουργώντας ένα τεράστιο επενδυτικό κενό, που ισοπέδωσε την οικονομία μας.
   Σε ό,τι αφορά, συγκεκριμένα, στην αγοραπωλησία στα ορεινά του νησιού μας, αποτελεί ένα ζήτημα για το οποίο θα αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Θα πρέπει να καταστεί σαφές ότι, η κυβέρνηση σέβεται στον υπέρτατο βαθμό τις αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων. Άλλωστε, άλλοι ήταν αυτοί, που πρόδηλα και χωρίς κανένα όνειδος παρενέβησαν στο έργο της δικαιοσύνης για να διαφυλάξουν τα μικροπολιτικά τους συμφέροντα. Όπως και άλλοι ήταν αυτοί που έβαλαν πλάτη και έκαναν τα στραβά μάτια την περίοδο που έλαβε χώρα η αγοραπωλησία στο ναυάγιο, αν ισχύουν τα δημοσιεύματα που θέλουν υψηλόβαθμα στελέχη του Σύριζα να εμπλέκονται άμεσα στην υπόθεση. Αυτά γιατί δεν τα λέει ο κύριος Σκουρλέτης και η Ν.Ε. Σύριζα στη ζακυνθινή κοινωνία; Γιατί δεν λέτε στους συμπολίτες μας, ότι εσείς προωθήσατε την αγοραπωλησία αυτή, την οποία τώρα στοχοποιείτε, και η οποία, όπως διατείνεστε, παραβιάζει τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των κατοίκων των γύρω περιοχών.
   Είναι, όμως, λίγο αργά να μιλά κανείς για τα δικαιώματα αυτών των ανθρώπων,  τους οποίους ο Σύριζα εξαθλίωσε, αφαιρώντας τους το δικαίωμα αξιοπρεπούς διαβίωσης, και αναγκάζοντας τα παιδιά τους να φύγουν στο εξωτερικό. Δεν είναι ψέμα, ότι η κυβέρνηση Σύριζα ξέχασε τους πολίτες της, και τώρα που δείχνει ότι τους θυμάται το κάνει μόνο για να ασκήσει φτηνή αντιπολίτευση, ελλείψει  ουσιαστικών και εμπεριστατωμένων επιχειρημάτων.
   Αναφορικά, λοιπόν, με τα συμφέροντα και τα δικαιώματα των κατοίκων των περιοχών, όπου έγινε η αγοραπωλησία, ο βουλευτής Ζακύνθου Διονύσης Ακτύπης είναι σε θέση να τα γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα. Είναι γνωστό, ότι μετά την εκλογή του έχει επισκεφθεί πλείστες όσες φορές τα χωριά αυτά. Έχει μάλιστα συνομιλήσει, τόσο με τους κατοίκους, όσο και με τις τοπικές αρχές και έχει μεταφέρει τα αιτήματα και τους προβληματισμούς τους στην κυβέρνηση. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του Σύριζα κανένα στέλεχος της κυβέρνησης δεν είχε επισκεφτεί τους κατοίκους των περιοχών αυτών, κανείς δεν είχε ενδιαφερθεί για τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Συνεπώς, η διασφάλιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των συμπολιτών μας αποτελεί, αποδεδειγμένα, ζήτημα πρώτης προτεραιότητας για την κυβέρνηση, αλλά και για τον βουλευτή προσωπικά.
   Εν κατακλείδι, όλα τα επιχειρήματα, που επιστρατεύει η αντιπολίτευση για να ψέξει την κυβέρνηση είναι κενά και άνευ ουσίας. Το αφήγημα, όμως, του Σύριζα έχει πλέον καταρρεύσει. Άλλωστε, είναι τουλάχιστον οξύμωρο να ασκείται κριτική για την επενδυτική πολιτική της κυβέρνησης, από ένα κόμμα, που όταν είχε την εξουσία δεν μερίμνησε για κανένα έργο υποδομών στο νησί μας. Είναι γνωστό, ότι ο Σύριζα είχε εξαγγείλει τη δημιουργία μαρίνας, σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων, την αξιοποίηση του κτιρίου του παλιού νοσοκομείου, την αποκατάσταση των κτιριακών εγκαταστάσεων των σχολείων κ.α. Πρόκειται, όμως, για έργα, που ανακοινώθηκαν αλλά δε δρομολογήθηκαν ποτέ, καθιστώντας τη Ζάκυνθο έναν τόπο παρατημένο, από άποψη υποδομών. Η σημερινή κυβέρνηση, αντίθετα, δεν εξαγγέλλει απλώς, δίνει λύσεις, που βασίζονται στην πραγματικότητα, και η πραγματικότητα είναι, πως η εισροή επενδυτικού κεφαλαίου είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μας. Πράγμα, που αποδεικνύεται περίτρανα από τις αντιδράσεις τις αγοράς απέναντι στο νέο αναπτυξιακό πλάνο της χώρας. Πρόσφατα, μάλιστα, ο διεθνής οίκος αξιολόγησης Fitch αναβάθμισε το αξιόχρεο της Ελλάδας στη βαθμίδα ΒΒ με θετική προοπτική, ενώ η χώρα μας κατέγραψε βελτίωση κατά επτά θέσεις στο Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς, που εκδίδει και δημοσιεύει η Διεθνής Διαφάνεια.
 
 Απο το Γραφείο Τυπου του Βουλευτή