ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΟΛΟ ΤΟ 24ΩΡΟ

- Τι δήλωσε για την υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ Ζακύνθου ...
Την Τρίτη18 Φεβρουαρίου στα γραφεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Βουλευτή Ζακύνθου, κ. Δ. Ακτύπη με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωστή Χατζηδάκη. Σύμφωνα με το σχετικό Δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο του Βουλευτή Ζακύνθου, κατά τη συνάντηση αυτή, συζητήθηκαν εκτενώς μια σειρά από σημαντικά ζητήματα, που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου.
Συγκεκριμένα,
«Η συζήτηση επικεντρώθηκε στα ζητήματα που σχετίζονται με το επικείμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το οποίο αναμένεται να εισάγει ένα νέο καθεστώς διαχείρισης των Προστατευόμενων Περιοχών της χώρας. Στο πλαίσιο της συζήτησης ο κ.Βουλευτής ενημερώθηκε αναλυτικά για τα σημαντικά οφέλη του νέου ενιαίου κεντρικού φορέα εποπτείας των Προστατευμένων Περιοχών. Ο κ. Χατζηδάκης τόνισε, πως μέριμνα του Υπουργείου δεν είναι άλλη από το να διασφαλιστεί η καλύτερη οργάνωση, η αποτελεσματικότερη διοίκηση, και η προσφορότερη λειτουργία των Φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.
Ένα εξίσου σημαντικό θέμα το οποίο τέθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση δεν ήταν άλλο από την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης αναφορικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων στη Ζάκυνθο. Ο κύριος Υπουργός επισήμανε ότι το θέμα αυτό έχει απασχολήσει και απασχολεί ιδιαιτέρως το Υπουργείο, ενώ τόνισε, ότι είναι σε εξέλιξη διαδικασία διαβουλεύσεων προκειμένου το ζήτημα να λήξει οριστικά πριν από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.
   Σε ό,τι αφορά την υποστελέχωση του ΔΕΔΔΗΕ Ζακύνθου, ζήτημα το οποίο, επίσης, συζητήθηκε, ο κύριος Χατζηδάκης διαβεβαίωσε τον Βουλευτή ότι το Υπουργείο δουλεύει ήδη προκειμένου να υπάρξουν ουσιαστικές και απτές λύσεις στο θέμα αυτό. Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν, ότι θα πρέπει άμεσα να δοθεί ένα τέλος στην ταλαιπωρία των πολιτών, οι οποίοι συχνά υφίστανται τα αποτελέσματα της ελλιπούς στελέχωσης των τεχνικών συνεργείων του ΔΕΔΔΗΕ Ζακύνθου» 

*φωτογραφία αρχείου